Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Schumacher még látja az F1-be való visszakerülés esélyét
Fotó: Alpine
Formula 1

Schumacher még látja az F1-be való visszakerülés esélyét

Mick Schumacher a WEC-ben való részvétel miatti Forma-1-be való visszatéréséről beszélt.

Schumacher 2021-ben a Haas csapatával bejutott az F1-be, de két szezon után elvesztette az ülését. Később csatlakozott a Mercedeshez a 2023-as szezon tartalék versenyzőjeként, és ebben a szerepben folytatja 2024-ben is.

A német pilóta a WEC-ben is versenyezni fog abban a reményben, hogy a jövőben visszakerülhet a Forma-1 rajtrácsára. Édesapja, Michael Schumacher hasonlóképpen alacsonyabb szériában versenyzett, mielőtt az 1991-es Spa-i versenyen a szezon közepén debütált a Jordan csapatánál.

Mick Schumacher, Alpine
Fotó: Alpine

“Mindig is azt tapasztaltam, hogy sok a véletlen egybeesés, amelyek valahogy hasonlítanak apám karrierjéhez.”- mondta Mick Schumacher. “De most én magam is sportautóval fogok versenyezni, így talán ez lesz az út a Forma-1-be, valahol Spában a szezon felénél.”

“Úgy gondolom, hogy ez egy érdekes fejezet a pályafutásomban, azért is, mert visszatekinthetek arra, amit a Mercedes junior programjában csinált 1989-ben.”

Mivel Schumacher tagja az Alpine WEC csapatának, megkérdezték, hogy a tény, hogy az Alpine-nak is van F1-es csapata, közrejátszott abban, hogy csatlakozik hozzájuk. Azt válaszolta: “Őszintén szólva, nem is gondoltam ennyire messzire.”

“Nyilvánvalóan a Mercedes és az Alpine versenytársak a Forma-1-ben, de nem hiszem, hogy sok közös lenne itt a pilóta szerepe és ott a tartalékpilóta között.”

“De ismételten úgy gondolom, hogy az Alpine-nal a WEC részekén versenyezni, és a Forma-1-be való előléptetés nagyon érdekes téma.”

Jean Todt egyetért azzal, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíj eredményét törölni kellett volna

Releváns cikkek