Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Így értékeli Frédéric Vasseur az első Ferraris szezonját
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Így értékeli Frédéric Vasseur az első Ferraris szezonját

Frédéric Vasseur 2023 elején kezdte meg a csapatfőnöki munkáját a Ferrarinál, azonban a tavalyi évhez képest egyel hártébb végeztek a konstruktőri versenyben. Az “újonc” csapatfőnök most értékelte az első szezonját az olasz csapatnál.

Miután 2022 végén Mattia Binotto távozott a Ferrari csapatfőnöki posztjáról, Frédéric Vasseurt nevezték ki a Ferrari új csapatfőnökeként. 2023-ban 11 pódiumos helyezésük volt és 1 győzelmük, de így is csak a harmadikak lettek a konstruktőri bajnokságban az ingadozó teljesítményük miatt.

Vasseur az Abu-Dhabi Nagydíj után nyilatkozott.

“Nem ma hagyunk ki valamit. Azt hiszem, lendületet vettünk a szezonban. Megbízhatósági problémáink voltak, nem csak az utolsó futamon múlt a bajnokság, de összességében a mai nap pozitívumait fogom észben tartani, hogy fejlődünk.”

Frédéric Vasseur, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Ha megnézi az elmúlt három-négy futamot, mindig az első sorból indultunk, a Red Bull-lal harcolunk, és ezt a lendületet meg kell tartanunk jövőre is.”

“Azt hiszem, az elvárások egy kicsit túl magasak voltak az év elején, és amikor megérkeztünk Bahreinbe, teljesen rendben volt, de aztán Jeddahban és utána nehéz volt. Elég nehéz pillanatokat éltünk át a szezon ezen időszakában. Azt mondanám, a nyári szünet után nagyon jó volt az utolsó hét-nyolc versenyünk, nem tudom. Mindig az első sorban álltunk, mindig a pole pozícióért harcoltunk, az utolsó két-három versenyen a Red Bull-lal harcoltunk.”

“Szerintem összességében inkább valami megbízhatósági probléma miatt lettünk harmadikak, mint valami más miatt. Jó, jövőre is van hova fejlődni, de nem akarok túl optimista lenni. De amikor megnézed a szezon utolsó részét, úgy gondolom, hogy erre a dinamikára kell építenünk.”

Nagy lépést tesz előre a Ferrari 2024-ben

Releváns cikkek