Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Susie Wolff elszámoltathatóságot követel, miután az FIA ejtette ellenük a vizsgálatot
Fotó: FIA
Formula 1

Susie Wolff elszámoltathatóságot követel, miután az FIA ejtette ellenük a vizsgálatot

Susie Wolff visszavágott az FIA-nak, miután bejelentették, hogy ejtették a vele és Toto Wolff-fal szemben az esetleges összeférhetetlenség miatt indított vizsgálatot.

Az FIA egy lehetséges összeférhetetlenséget vizsgált Susie Wolff-al kapcsolatosan, aki az F1 Academy vezetője és Toto Wolff  a Mercedes csapatfőnökének a házastársa.

Az állítólagos állítás a Business F1 magazinból származott, amely szerint néhány csapat panaszkodott arra, hogy Wolffék bizalmas információkat cseréltek.
Alig 24 órával később mind a 10 F1-es csapat egy órán belül közleményt adott ki, amelyben tagadták, hogy aggályokat fogalmaztak volna meg.

Így az FIA-nak nem maradt más választása, mint bejelenteni, hogy ejtette az eredeti vizsgálatot.
Az FIA legutóbbi nyilatkozata azonban nem nyerte el Wolff tetszését, aki az Instagrammon egy posztban osztotta meg érzéseit.

“Amikor megláttam az FIA tegnap este kiadott nyilatkozatát, az első reakcióm az volt: ‘Ennyi?'”.

“Két napon keresztül célozgattak a feddhetetlenségemre a nyilvánosság előtt és a háttértájékoztatókon keresztül, de az FIA-tól senki nem beszélt velem közvetlenül.”

“Lehet, hogy én voltam a járulékos veszteség egy valaki más elleni sikertelen támadásban, vagy a személyes lejáratásomra tett sikertelen kísérlet célpontja, de túl keményen dolgoztam ahhoz, hogy egy alaptalan sajtóközlemény megkérdőjelezze a hírnevemet.”

“Hosszú utat tettünk meg sportáganként. Rendkívül hálás voltam a Forma-1-es csapatok egységes támogatásáért. Nagyon sok szenvedélyes nővel és férfival dolgoztam együtt a Forma-1-ben és az FIA-nál, akik a sportágunk legjobb érdekeit tartják szem előtt.”

“Ez az epizód azonban eddig átláthatóság és elszámoltathatóság nélkül zajlott. Online gyalázkodásokat kaptam a munkámmal és a családommal kapcsolatban. Nem hagyom magam megfélemlíteni, és addig fogom követni a történteket, amíg ki nem derítem, ki szította ezt a kampányt és vezette félre a médiát.”

“Ami ezen a héten történt, az egyszerűen nem elég. Mint sportágnak, jobbat kell követelnünk, és jobbat érdemlünk” zárta Wolff.

Az FIA nemsemleges kifejezésekkel helyettesíti a hímnemű kifejezéseket az F2 és F3 szabálykönyveiben

Releváns cikkek