Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Sainz: A McLaren nagyot ugrott szezon közben, a Ferrarinak is sikerülni fog télen
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz: A McLaren nagyot ugrott szezon közben, a Ferrarinak is sikerülni fog télen

Carlos Sainz “teljesen biztos” benne, hogy a Ferrari télen fel tud zárkózni a Red Bullhoz.

Sainz volt az egyetlen pilóta a mezőnyben, aki a nem Red Bullos pilótaként is futamot tudott nyerni. Viszont annak ellenére, hogy megnyerte a Szingapúri Nagydíjat, a Ferrari csak a harmadik lett a bajnokságban, a rivális Mercedes után.

Carlos Sainz, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Sainz azonban úgy érzi, a Ferrarinak lehetősége van arra, hogy csökkentse a lemaradását a Red Bullhoz képest a következő szezonban.

“Azt hiszem, ez egy reális cél. Meg tudjuk csinálni? Idővel kiderül. De azt akarom, hogy a csapat azt gondolja, hogy ez lehetséges, mert én is hiszem, hogy az.”- mondta Sainz.

“A McLaren nagyot ugrott a szezon közben. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a Ferrari meg tudja csinálni ezt a téli szünetben.”

“Bízom a csapatban. Bízom az otthoni kapacitásainkban, hogy megfordítsuk a dolgokat. Még mindig vannak olyan versenyek, ahol három tized előnnyel vagyunk pole-ban a Red Bullhoz képest.”

A Ferrarinak 7 pole pozíciója volt a 2023-as szezonban, ami a második legtöbb a Red Bull után. Sainzot arról kérdezték, milyen tulajdonságot tartana meg az SF-23-ből 2024-re is.

“Egyértelműen az egyenesbeli sebességet, a fékerőt és a derékszögű kanyarokban mutatott teljesítményt.”

“Az autónak nagyon-nagyon erős pontjai vannak, de úgy érzem, ha egy egész évre jó autót akarunk, talán fel kell adnunk néhányat ezekből az erősségekből, hogy mindenhol gyorsak legyünk. Főleg a versenyeken.”

Így értékeli Frédéric Vasseur az első Ferraris szezonját

Releváns cikkek