Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner Pérezről: Tudja, hogy fontos év jön
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner Pérezről: Tudja, hogy fontos év jön

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner világossá tette, hogy Sergio Perez fő célja a 2024-es szezonban az lesz, hogy „rendbehozza a szombatokat”, és elkerülje azokat a hibákat, amelyeket idén elkövetett,

Perez remek formában kezdte a szezonz, két pole pozícióval és két futamgyőzelemmel az első öt futam alatt, nyomást gyakorolva csapattársára, Max Verstappenre. Később azonban ez a ledület elszállt a mexikóiból, és sorra halmozta a rossz eredményeket. Monacotól Nagy-Britanniáig öt olyan időmérője volt, ahol nem jutott be a Q3-ba.

Horner megjegyezte, hogy bár elégedett volt Perez vasárnapi teljesítményével, szombaton gyakran alulteljesített.

Christian Horner, Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Azt hiszem, az elmúlt néhány versenyen egy kicsit újraindult” – mondta Horner. „A tempója, ha az Abu-Dhabi hétvége elemzését nézzük, ismét nagyon-nagyon erős volt. Már csak a szombatjait kell rendbehoznia.”

“A versenytempója rendben van, a versenyzése fantasztikus, és valószínűleg több autót előzött meg idén, mint bárki mást, de az első négy között kell rajthoz állnia, nem pedig a kilencedik vagy a 10. helyen, akármi is volt az átlaga az elmúlt néhány versenyen.”

“Még így is a második helyen végzett a világbajnokságban, és nyert néhány nagyszerű versenyt, de azt hiszem, tudja, hol vannak még javítanivalói.” – tette hozzá Horner. “Úgy gondolom, hogy lesz egy kis újraindulás a következő évben is a versenyzés terén.”

“Tudja, hogy ez egy nagy év lesz számára, és ezen a télen lesz egy kis idő, hogy átgondolja, hol kell fejlődnie, és biztos vagyok benne, hogy jövőre vissza fog térni harcolni.”

Ricciardo: Tökéletes lenne Red Bull-pilótaként befejezni a karrieremet

Releváns cikkek