Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Bottas: Kemény egy év volt
Alfa Romeo F1 Team Stake
Formula 1

Bottas: Kemény egy év volt

Valtteri Bottas elismerte, hogy a 2023-as szezon „kemény menet volt” az Alfa Romeo számára, miután kilencedik lett a konstruktőri bajnokságban.

Miután az új technikai szabályok életbelépéskor csatlakozott a csapathoz a 2022-es szezonban, Bottas meggyőzően kezdett az Alfa Romeóval, hiszen az első kilenc versenyből hétszer végzett a top 10-ben. Ezt az előnyt azzal szerezték, hogy mindenkiénél könnyebb autóval tudtak rajthoz állni az év elején.

Később az eredményeik visszaestek, Bottas pedig a hátralévő 13 versenyből csak kettőben szerzett pontot. A bajnokság hatodik helyén végeztek, de 2023-ban nem tudtak fejlődni, és a kilencedik helyre estek vissza.

Bottas a 15. helyen végzett 2023-ban az egyéni bajnokságában, ahol mindössze 10 pontot szerzett, szemben a 2022-ben szerzett 49 pontjával.

A szezon legjobb eredményeit Bahreinben és Katarban érte el, ahol nyolcadik lett. Bottas most elárulta, melyik volt évének fénypontja.

“Katar… Csak arra emlékszem, hogy meleg volt” – viccelődött Bottas. “Nem is tudom, hol végeztem. Szóval, mik voltak a fénypontok? Sajnos azt mondanám, hogy a szezon legelső versenye, ami egy erős hétvégénk volt, azonnal pontot szereztünk, és minden nagyon jónak tűnt.”

“De hát ez az év egy kemény menet volt. Volt néhány alkalom, hogy pontot szereztünk, de nem elégszer. Tehát határozottan várom a jövő évi fénypontokat az új autóval”

Arra a kérdésre, hogy miért esett vissza a teljesítmény a bahreini eredmény után, így válaszolt: ” Egész évben folyamatosan hoztunk fejlesztéseket, mint minden csapat, de néhány megfelelő lépés volt, néhány nagyon kicsi ugrás.”

Az F2 bajnoka Theo Pourchaire, az F1 helyett a Super Formulában folytatja 2024-ben

Releváns cikkek