Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Bearman: Piastri megmutatta, hogy magántesztekkel lehet a legjobban felkészülni az F1-re
Fotó: LAT Images / Haas F1 Team
F2-F3

Bearman: Piastri megmutatta, hogy magántesztekkel lehet a legjobban felkészülni az F1-re

Oliver Bearman jövőre várhatóan a második szezonját tölti majd az F2-ben, de szerinte több Forma-1-es tesztelés lenne az ideális módja annak, hogy bekerüljön a szériába.

A Ferrari junior pilótája hatodik lett az első F2-es szezonjában, amiben négy futamot nyert és háromszor szerezte meg a pole pozíciót. Októberben debütált az F1-es teszten a Ferrari fioranói tesztpályáján egy 2021-es autóval, majd a Ferrari partnere, a Haas felkérte, hogy vezessen szabadedzéseken a Mexikói és Abu-Dhabi Nagydíjakon.

Így nyilatkozott a Mexikói Nagydíj szabadedzése után.

“Nagyon ideges voltam az edzés előtt, még úgy is, hogy igyekeztem nem kimutatni. Nagyon boldog voltam, hogy megmutathattam, hogy közel lehetek ezekhez a srácokhoz. Talán ez volt a legnagyobb tanulság. De természetesen az is jó, hogy megtanultam a pályát és az autót, valamint azt, hogy a srácok a Haasnál hogyan dolgoznak.”

Az Abu-Dhabi Nagydíj edzése után Bearman azt mondta, hogy “nagyon boldog”, és még jobban meg van győződve arról, hogy van Forma-1-es jövője.

“Az edzés célja pontosan ugyanaz volt, mint Mexikóban: visszahozni az autót és bővíteni a tudásomat. És pontosan ezt tettem. Megdupláztam a az F1-es autóban töltött kilométereim számát, többé-kevésbé. Nagyon pozitív edzés volt. Úgy éreztem, sokkal hamarabb gyorsultam fel, egyszerűbben éreztem magam kényelmesen az autóban. Szóval ez csak egy pozitív nap volt.”

Bearman meg van győződve arról, hogy 2025-re már készen áll az F1-be, ha lehetőséget kap. “Tudom, hogy megvan, ami kell. A felkészülés fontos lenne, és először is jó munkát kell végeznem az F2-ben. Ez az első lépés. De nincs kétségem afelől, hogy ha hívnak, készen állok az indulásra.”

Szerinte Oscar Piastri a jó példa, aki egy évet tesztelt az Alpine-nál, mielőtt sikeresen debütált a McLarennél, ami azt mutatja, hogy többet gyakorolni egy F1-es autóban, és hogy ez a legjobb módja a F1-es debütálásra való felkészülésnek.

“Ő megmutatta, hogy a felkészülés nagyon fontos. Ha egyszer csatlakozol az F1-be, olyan srácokkal kell szembenézned, akiknek sok futam van a hátuk mögörr, és újoncként bekerülni nehéz feladat. Nagyon fontos lesz, hogy mielőtt elkezdek egy F1-es szezont, igazán felkészült legyek.”

Az F2 bajnoka Theo Pourchaire, az F1 helyett a Super Formulában folytatja 2024-ben

Releváns cikkek