Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
AlphaTauri: Tsunodának 2024-ben teljesítenie kell
Fotó: Joe Portlock / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

AlphaTauri: Tsunodának 2024-ben teljesítenie kell

Az AlphaTauri új vezérigazgatója ragaszkodik ahhoz, hogy Tsunoda 2024-ben jól teljesítsen hogy a csapatnál maradjon, hiszen talán az utolsó esélyét kapja a Forma-1-ben.

A japán 2021-ben debütált a Red Bull második csapatánál, az Alpha Taurinál, de sokan inkább harcias és forrófejű versenyzőnek tartják, mint igazi esélyesnek a Red Bullhoz való feljutásra.

A 23 éves Tsunoda számára talán még baljósabb, hogy egész pályafutása során a Honda – a Red Bull motorpartnere, amely 2026-ban az Aston Martinhoz költözik – állt mögötte.

Az első két évben rengeteg hiba történt, mondta a korábbi Forma-1-es pilóta, Christian Klien a héten a Servus TV-nek, amikor Tsunoda fejlődéséről kérdezték.

“Emellett nagyon forrófejű is volt. Egy kicsit le kellett vágnia a szarvát. De ezt Max Verstappennél is láttuk” – mondta az osztrák.

“Látszik, hogy most már jön a rutin, hiszen Yukinak remek szezonja volt. Most már a rádióban is hallani, hogy nyugodtabb lett – vagy az FIA már nem mutat nekünk mindent, mindenesetre” – Klien nevetett.

“Mindenesetre jó versenyzővé érett, aki jó eredményeket tud elérni. De vajon egy jó pilóta elég jó az Alpha Tauri számára, különösen, hogy jövőre igyekszik levetkőzni a juniorcsapat imázsát, és a másik autóban a futamgyőztes Daniel Ricciardo ül?”

“Számunkra a hangsúly azon van, hogy Yukinak teljesítenie kell” – mondta a faenzai székhelyű csapat új vezérigazgatója, Peter Bayer a Servus TV-nek.

“Amikor a Forma-1-es középmezőnyben néhány ezred a tét, akkor nehéz, ha a pilóta elveszíti az idegeit. Mentálisan azonban Tsunoda jelentősen javult. Ezt a versenymérnöke, Mattia Spini is elmondta.”

Releváns cikkek