Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Vowles: Jobb eredmény, mint amire számítottam
Fotó: Williams
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Vowles: Jobb eredmény, mint amire számítottam

James Vowles elismerte, hogy az, hogy Williams a hetedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban, jobb, mint azt a szezon elején várta.

A Williams a 2023-as szezont úgy kezdte, hogy az előző évben a konstruktőri tabella utolsó helyen végeztek, miután nehezen tudtak megbirkózni az új technikai előírásokkal.

Idén azonban tettek egy lépést előre. A múlt hónapban Las Vegasban beszélt Vowles, Toto Wolff, Frédéric Vasseur és Zak Brown mellett, és visszatekintett a Williams szezonjára.

„Szerintem jobb eredmény, mint amire számítottam.” – ismerte el Vowles. „De észben kell azt tartani, hogy Bahreinben a McLaren ellen harcoltunk, ők pedig most a dobogós helyekért és a győzelmekért harcolnak.”

„A konstruktőri bajnokság első négy helyezettje mellettem ül, és az a cél, hogy mi is eljussunk oda. A valóság pedig az, hogy idén vannak olyan csapatok, köztük a McLaren, a másik az AlphaTauri, amelyek hatalmas fejlesztést nyújtottak az autónak, és elkezdtek harcolni a nagyokkal.”

A Williams a hetedik helyen végzett a bajnokságban, ami előrelépést jelent a 2022-es utolsóhoz helyhez képest

„Egyértelműen az a cél, hogy úgy haladjunk előre, ahogyan eddig is. Mostanra a Williams a teljesítménye olyan mértékű, hogy a nyári szünet óta a legtöbb futamon elég közel voltunk a pontszerzéshez, vagy képesek voltunk pontot szerezni.

„Tehát ez egészen mások körülmények, mint amik 12 hónappal ezelőtt voltak. De, mint mondtam, az a törekvésünk, hogy tovább haladjunk a mezőnyben, túl azon, ahol most vagyunk, és ez sokkal több erőfeszítést igényel annál, amit most csinálunk.”

Vowlesnak ez volt az első szezonja csapatfőnökként, miután otthagyta a Mercedesnél betöltött vezető stratéga szerepét, és most részletes betekintést adott a Williamsnél szerzett eddigi tapasztalataiba.

„Abban a szerencsében volt részem, hogy körülöttem voltak olyan emberek, akik segítettek ezen az úton, és sok mindent megtanultam a Tototól. Nem mindegyik használt, mert őszintén szólva némelyik elég szemétség. De sok mindent megtanultam Totótól ezen az úton.”

„Viccet félretéve, Toto valóban a szárnyai alá vett engem, és sok olyan dologra tanított meg, amit tudnom kellett, de sok hézag és hiányosság van még ma is. És még nagyon sok felzárkóznivalóm van a tapasztalt társaimhoz képest.

„Ez egy olyan környezet, ahol remélhetőleg megmutatom a világnak, hogy kiérdemeltem ezt a helyet, és még mindig megérdemlem ezt a helyet. De rengeteg tennivalóm van a továbbiakban annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a Williams valóban egy olyan csapat, amely egy komoly csapat, amely vissza akar térni az élre.

“És ez soha nem egy ember munkája. Ez egyszerűen nem így működik. 1000 ember vagy 800 ember munkája a színfalak mögött, akik beleteszik azt az igazi kemény munkát, amitől az lesz a csapat, ami. A mi dolgunk csak az, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nagyjából a helyes utat mutatjuk nekik.”

Bottas: Kemény egy év volt

Releváns cikkek