Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Fernando Alonso rámutatott az Aston Martin és az Alpine közötti legfontosabb különbségre
Fotó:
Formula 1

Fernando Alonso rámutatott az Aston Martin és az Alpine közötti legfontosabb különbségre

Fernando Alonso szerint az Aston Martin prioritásai valószínűleg mások, mint az Alpine-é, miután megtapasztalta, hogyan működik mindkettő.

Alonso a 2023-as szezonra többéves szerződéssel az Alpine-tól az Aston Martinhoz szerződött, és 206 pontot szerzett, amivel a negyedik helyen végzett a pilóták bajnokságában, ami jelentős javulást jelentett a kétszeres világbajnok számára.

Miután az Alpine már 2021-ben átkeresztelték erre a névre, hogy a Renault sportrészlegét képviselje, az ottani sikerek nehezebben jöttek, és a csapatot kritika érte a magas vezetőségi fluktuáció miatt.

Az Alpine működésével kapcsolatos további kritikák középpontjában az is áll, hogy részben az Alpine sportkocsik értékesítésére összpontosít, valamint a Forma-1-es működésére, de amikor Alonsót összehasonlításra kérték, úgy véli, hogy jelenlegi csapata Forma-1-központú.

Bár ez nem von le az Aston Martin céljából, hogy utcai autóit értékesítse, úgy véli, a csapat továbbra is a pályára összpontosít, és hagyja, hogy más dolgok előbb a helyükre kerüljenek.

“Igen, valószínűleg más, mint az Alpine, az biztos” – mondta Alonso a médiának, amikor az Alpine marketingcéljaival kapcsolatos általános kritikát tették fel neki, és azt, hogy ez hogyan viszonyul a jelenlegi üléséhez.

“Azt hiszem, ez a csapat a győzelemre és a versenyzésre összpontosít a következő néhány évben. Ez nem azt jelenti, hogy nem akarunk autókat eladni. Ez segíteni fogja az egész projektet. De igen, az első számú prioritás a győzelem a Forma-1-ben, aztán a többi dolog majd csak kibontakozik magától.”

Amikor a csapatnál töltött első szezonjának általános érzéseiről beszélt, Alonso elégedett volt azzal, ahogyan az év alakult számára.

Bár az Aston Martint és az Alpine-t végül csak egy hely választotta el egymástól a konstruktőri bajnokságban, Alonso 86 ponttal több pontot szerzett, mint Esteban Ocon és Pierre Gasly együttesen a korábbi csapatánál.

A nyolc dobogós helyezéssel, amelyre jövőre építhet, úgy véli, van még lehetőség a fejlődésre.

“Igen, jól illeszkedett” – mondta Alonso arról, hogy milyen érzés volt személyes szinten a silverstone-i székhelyű csapathoz való átigazolás.

“Úgy gondolom, hogy a csapat nagyon fiatal, nagyon motivált, készen áll arra, hogy a következő fejezetet felkarolja. Azt hiszem, miután Lawrence [Stroll] megérkezett a csapathoz és az ambiciózus projekthez, azt hiszem, mindenki csak úgy belevágott ebbe a projektbe.”

“Boldog vagyok, amikor mindenki csak egy küldetésnek, a győzelemnek szenteli magát, és a versenyzésre koncentrál.”

“Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb [évem] vagy sem a pályafutásomban az illeszkedés szempontjából, és emlékszem a Ferrarira [is]. Én spanyol vagyok, ők pedig olaszok, ez egy nagyon jó élmény volt számomra is.”

Gasly jó esélyt lát arra, hogy pályafutása során női versenyző is eljut az F1-be

Releváns cikkek