Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hamilton: Olyan autónk van, amilyen két éve nem volt
2023 Mexican Grand Prix, Sunday - LAT Images
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Olyan autónk van, amilyen két éve nem volt

Sorra érkeznek a bizakodó nyilatkozatok 2024-ről, és most Hamilton is kitálalt: szerinte jövőre nagyot lépnek előre.

A Mercedes a 2022-es szabályváltozások óta csak árnyéka a régi önmagának. Két év alatt mindössze egy futamgyőzelmet sikerült összehozniuk, de ennek ellenére idén a konstruktőri verseny második helyén végeztek.

Hamilton megosztotta reményét, hogy a Mercedes hamarosan visszatérhet a legjobb formájába, és kijelentette:

“Úgy gondolom, hogy most van egy olyan autónk, ami szerintem két éve nem volt.”

Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

“De még mindig nem egyenes az út. És csak bizonyos dolgok, döntések történtek, amelyek eltorlaszolják ezt az utat, és nem tehetsz semmit a költségplafon és a különféle dolgok miatt.”

“Ha megnézzük a Red Bull-t, tavaly Bahreinben, pattogott az autójuk, és azon a héten kijavították. Amikor falat építesz akkor is tégláról téglára haladsz. Fejlesztés, fejlesztés után. Lehet, hogy beépítettek valamit, és ez nem növelte a teljesítményt. De még fejlesztettek. Nálunk viszont le kellett döntenünk a falakat, ha úgy tetszik, az aerodinamika terén.”

“Tavaly sok aero volt az első autón. Alapvetően rengeteg leszorítóerőt kellett levernünk róla, majd lassan megpróbáltunk hozzáadni. De minden alkalommal, amikor megpróbáltuk hozzáadni, rosszabb lett. Szóval, egyszerűen nem fejlődtünk sokáig.”

Hamilton hozzátette, hogy a Mercedes rengeteget tanult az elmúlt két szezonból.

“Azt hiszem, sokkal jobban értjük az autót. Remek eszközöket fejlesztettek ki a háttérben. Szóval, természetesen, bizakodó vagyok, de azért nem fogom visszatartani a lélegzetem.”

“Attól is idegesek lehetnek (a gyárban), hogy túl nagy változtatásokat hajtanak végre, és ez rosszul sül el. És magasabbak a céljaink, mint valaha, mert hatalmas szakadékot kell bezárnunk. Ez igazán trükkössé teszi az egészet.”

Max Verstappen értékeli, de nem hiányzik neki a Lewis Hamiltonnal való rivalizálás

Releváns cikkek