Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc elismerte, hogy Sainz megbántotta őt
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc elismerte, hogy Sainz megbántotta őt

Charles Leclerc úgy nyilatkozott, hogy fáj, hogy Ferraris csapattársa, Carlos Sainz lett az egyetlen nem Red Bull-pilóta, aki nagydíj győzelmet aratott a 2023-as Forma-1-es szezonban.

A Red Bull duója, Max Verstappen és Sergio Pérez uralta a 2023-as F1-es szezont, hiszen 22 versenyhétvégéből 21-et megnyertek, és ezzel megszerezték a pilóták bajnokságának első két helyét.

Sainznak azonban a Szingapúri Nagydíj megnyerésével sikerült megállítania Verstappen dominanciáját. Ennek ellenére Leclerc elismerte, hogy a győzelem fáj, mert a Sainz által alkalmazott stratégia eredetileg az ő ötlete volt.

“Ez fáj, különösen egy ilyen szezonban, mint ez, amelyben csak ez az egy esély volt” – mondta Leclerc az Auto Motor und Sportnak.

“Ott nem sikerült jól a kvalifikáció, ami végül a versenyembe került. De a csapat számára abszolút fontos volt, mert csapatként mindent jól csináltunk.”

“A dolog a lágy gumikkal az én ötletem volt. Nem azért, hogy Carlosnak segítsek. Hanem azért, mert ez volt a legjobb a versenyünk szempontjából. Az ilyen pillanatokban el kell fogadni, hogy a csapat az első. Ők is ugyanezt tették volna értem, ha én vezetnék.”

Leclerc betekintést engedett abba is, hogyan látja a 2023-as szezont, különösen annak fényében, hogy a Ferrari nem tudta megszerezni a konstruktőri bajnokság második helyét.

“Nem volt egy kiemelkedő szezon, mert az autónk nem volt olyan jó, mint vártuk” – tette hozzá Leclerc.

“Másrészről viszont sokat tanultunk a 2024-es évre vonatkozóan is. Ez a legjobb dolog, amire egy nehéz évben számíthat az ember.”

“Sajnos ebben a szezonban nem sokat tudtunk változtatni, de középtávon most már képesek vagyunk egy lépést tenni előre. Én magam viszonylag elégedett vagyok magammal. Az autó karakterisztikája nem igazán illett a vezetési stílusomhoz.”

“Ezen dolgoztunk a szezon során, és lassan megtaláltuk azt az irányt, ami jobban illik hozzám. Különösen az új alufelni Japánban segített nekem. Az első tengely most már újra jobban harap. A negatív oldalon ]ott van az a] néhány defekt a szezon elején, és persze az austini kizárás.”

Mivel a Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur nemrég bizakodóan nyilatkozott a következő szezont illetően, Leclerc talán nem fog panaszkodni Sainz futamgyőzelmére, ha ő is dobogóra áll.

Hamilton: Olyan autónk van, amilyen két éve nem volt

Releváns cikkek