Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: Verstappen dominanciája nem ártott az F1 népszerűségének
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Imagés / Red Bull Content Pool
Formula 1

Wolff: Verstappen dominanciája nem ártott az F1 népszerűségének

Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke ragaszkodik ahhoz, hogy Max Verstappen és a Red Bull 2023-as dominanciája nem ártott a Forma-1 népszerűségének.

A holland a 22 futamból 19-et megnyert, mindössze egy győzelem kerülte el a Red Bullt, ahol helyettük a Ferrari győzött.

Eközben a Mercedes a konstruktőri bajnokságban a távoli második helyen végzett, miután nem tudott futamot nyerni.

Wolff szerint a Red Bull sikerei ellenére még mindig nagy az érdeklődés van a Forma-1 iránt, és a Red Bull riválisainak egyszerűen jobb munkát kell végezniük.

“A számok, amiket látunk, erősek. Növekszünk a közösségi [médiában], látjuk, hogy a versenyek tele vannak és teltházasak.”

“Ami azt illeti, minden a látványosság körül forog. Ha a látvány nem jó, a rajongóink kevésbé fognak minket követni. De azt hiszem, amit mindig mondok a sportban, szeretem az őszinteséget. A látvány követi a sportot. És a sport, ez egy meritokrácia. Aki a legjobb munkát végzi, az nyer.”

“Ha valaki sokkal jobb munkát végez, mint mindenki más, akkor 19 futamot nyer.”

“Ezt nem lehet megállítani, ami azt illeti, szóval nekünk, a Ferrarinak és az összes többi csapatnak jobb munkát kell végeznie ahhoz, hogy felvehessük a versenyt a Red Bullal.”

“Természetesen fennáll a veszélye annak, hogy egy bizonyos lemaradásnál az emberek azt mondják majd, hogy ‘Hát, az eredményt úgyis tudom’, ahogy ez velünk is megtörtént Lewis [Hamilton] esetében sok éven át.”

“De egyszerűen jobb munkát kell végeznünk, és nem akarok 2026-ig várni.”

Max Verstappen, Red Bull, Toto Wolff
Max Verstappen, Lewis Hamilton – Fotó: Ryan Pierse / Getty Images / Red Bull Content Pool

Wolff hangsúlyozta, hogy csapata 2013 óta a konstruktőri bajnokságban elért eredménye továbbra is lenyűgöző, és arra számít, hogy a csapat a jövőben is győzni fog.

“Nekem hosszú távú perspektívám van” – mondta.

“Van egy táblám a gyárunkban, amelyen az összes konstruktőri világbajnoki cím látható 1958 óta. A tábla 2050-ig folytatódik. Ott vannak a logók, a jelvények minden egyes évhez. És van 27 nyitott, üres jelvény.”

“Szeretném, ha 20 év múlva visszatekintve azt mondhatnám, hogy sokkal több Mercedes-csillag van. Utálom a visszatekintést, de ha 10 vagy 20 év múlva visszatekintünk, és az évtizedet tekintjük, akkor második, első, első, első, első, első, első, első, első, első, első, első, harmadik, második volt.”

“Ha ebből a szempontból nézzük, akkor az ember azt mondja, hogy ez rendben volt. Most, mikroszempontból nézve, van egy fickó, aki 19 versenyt nyert. Szóval ez természetesen nem elég jó” – zárta Wolff.

Így győzte le Verstappen anyukája Christian Hornert

Releváns cikkek