Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner: 2025-ben bármi megtörténhet
Fotó: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: 2025-ben bármi megtörténhet

Christian Horner elismerte, hogy “bármi megtörténhet” a Red Bull 2025-ös versenyzői felállásával kapcsolatban, Sergio Pérez és Daniel Ricciardo is versenyezhet a helyért.

A 2023-as szezon már majdnem tökéletes volt a Red Bull számára, Max Verstappen zsinórban harmadik pilótabajnoki címét szerezte meg, míg a csapat megszerezte az újabb konstruktőri címét, 451 ponttal megelőzve a második helyen álló Mercedest.

Pérez is jóól teljesített, ugyanis második a pilóták bajnokságában. Ez az első alkalom, hogy 1-2-ben végeztek a Red Bull pilótái a bajnokságban, mióta a sportágban vannak. Annak ellenére azonban, hogy a mexikói megszerezte a második helyet, így is 290 ponttal lemaradva végzett csapattársa mögött.

A 2023-as évet remek formában kezdte, két pole pozícióval és két futamgyőzelemmel az első öt nagydíjon, miközben nyomást akart gyakorolni Verstappenre. De annak ellenére, hogy 2023 legjobb autójával versenyzett, több olyan időmérő is volt, ahol nem jutott be Q3-ba. Horner jelezte, amint a szezon véget ért, hogy Péreznek 2024-ben „rendbe kell hoznia szombatjait”.

Christian Horner, Red Bull
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ricciardo éve is hasonlóan eseménydús volt, az évet a Red Bull tartalékpilótájaként kezdte, majd a szezon közepén átadták az egyik AlphaTauri ülését neki. Annak ellenére, hogy a kéztörése akadályozta a fejlődését a szezonban, az ausztrál a jövőben a Red Bull egyik ülését célozza meg.

Horner kifejtette, hogy a 2025-ös egyik ülés még nyitott, és folytatódik a vita arról, hogy ki versenyezhet Verstappen mellett hosszú távon, Pérez, Ricciardo vagy valaki más.

“Csapatként a lehető legversenyképesebb párosítást szeretnéd kialakítani, és megfelelő dinamikát szeretnél a csapatban.”

“Max és Checo rendkívül sikeres páros. Checo a nálunk töltött három év alatt negyedik, harmadik és második helyen végzett, így jó pályán van. Danielt pedig jól ismerjük, nagyszerű, hogy újra a Red Bull karjai közé került, és természetesen minden megtörténhet 2025-től.”

Péreznek 2024 végén lejár a szerződése, így megeshet, hogy nem hosszabbítanak a mexikóival. Ricciardo elismerte, hogy számára „tökéletes” lenne a Red Bullnál befejezni pályafutását.

Horner Pérezről: Tudja, hogy fontos év jön

Releváns cikkek