Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Sajtó: Bahrein megvásárolja a McLaren 100 százalékát
Fotó: McLaren
Formula 1

Sajtó: Bahrein megvásárolja a McLaren 100 százalékát

A Forma-1-ben a brit versenyzői örökséggel szinonimaként szereplő McLaren hamarosan teljes egészében bahreini tulajdonba kerülhet.

A héten keringő pletykák szerint jelentős változás állhat be a McLaren Group, a wokingi székhelyű, jelenleg az amerikai Zak Brown által vezetett vállalat tulajdonosi szerkezetében.

A Mumtalakat, a bahreini szuverén vagyonalap, amely már most is többségi részesedéssel rendelkezik a McLarenben, a hírek szerint készen áll a teljes tulajdonjog átvételére.

Ez a fejlemény összhangban van a Mumtalakat közelmúltbeli lépéseivel, ami a bennfentesek körében táplálja azt a hiedelmet, hogy Bahrein hamarosan megszerzi a McLaren kisebbségi részvényeseitől az összes fennmaradó részvényt.

Egy kulcsfontosságú lépésként a McLaren részvényesei ratifikáltak egy átfogó pénzügyi szerkezetátalakítási tervet.

“A McLaren részvényesei egyhangúlag jóváhagyták a csoport teljes feltőkésítését” – erősítette meg a Mumtalakat egy nyilvános nyilatkozatban.

Ez az újratőkésítés egyértelmű jelének tekinthető a közelgő teljes bahreini tulajdonlásnak.

A teljes bahreini tulajdonba való esetleges átmenet jelentős fejezetet jelent a McLaren történelmében, hiszen az eredetileg az új-zélandi Bruce McLaren által alapított csapatot régóta a Forma-1 legrégebbi aktív brit csapataként ünneplik.

Az üzlet pénzügyi nagyságrendjét hangsúlyozza, hogy a Forbes 2023-as becslése szerint a McLaren Forma-1-es csapatának értéke 2,2 milliárd dollárra rúg.

Horner: 2025-ben bármi megtörténhet

Releváns cikkek