Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: Az Amerikai Nagydíj volt a legjobb versenyünk idén
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff: Az Amerikai Nagydíj volt a legjobb versenyünk idén

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint az Amerikai Nagydíj volt a legjobb futamuk 2023-ban, annak ellenére, hogy Lewis Hamiltont kizárták a versenyből.

Bár Hamilton elveszítette a második helyet az autója kopólemezének túlzott elkopása miatt. Csapattársa, George Russell volt tehát a csapat egyetlen befutója a versenyen, aki az ötödik helyet szerezte meg.

Wolff elismerte, hogy „furcsán hangozhat”, hogy az Amerikai Nagydíjat választották a legjobb versenynek, mivel kizárták őket. Azt mondta, hogy a csapatot nagyon motiválta, hogy milyen jól teljesített az autójuk, miután azon a hétvégén új padlót vezettek be.

„Hoztunk egy frissítési csomagot, ami működött, az autó jól teljesített.” – mondta a csapat által közzétett videóban. „Lehet mondani, hogy a túl alacsony autó miatt diszkvalifikáltak, de a teljesítmény ott volt, és ez egy remek hétvége volt.”

„Mindig is mondtam, hogy inkább egy gyors autót szeretnék, amit nem állítunk be megfelelően. Nyilvánvalóan célba kellett volna érni, de összességében ez volt a legjobb hétvégénk, látva, hogy milyen jó volt a korreláció a szélcsatorna és a pálya között.”

Hamilton azon a hétvégén a második helyen végzett a sprintversenyen, míg Russell a nyolcadik helyen végzett.

„Nehéz, mert nagyon sok olyan pillanat volt, amikor nagy elvárásaink voltak, és nem úgy sült el, ahogy vártuk.” – mondta Wolff.

Az egyik legkiábrándítóbb eseményként a Brazil Nagydíjat mondta, a csapat tavalyi egyetlen győzelmének színhelyét.

„Brazília nehéz volt, mert az nagyon jó verseny volt számunkra 2022-ben.” – mondta. „Tavaly az egész hétvégét, a sprintversenyt és a főfutamot mi uraltuk, majd 2023-ban ennek az ellenkezője volt a helyzet. Szóval ez egy rossz pillanat volt.”

Annak ellenére, hogy futamot nem nyertek, a csapat egy hellyel feljebb lépett a konstruktőri bajnokságban tavalyhoz képest.

„Jó pillanat volt a vasárnap este Abu-Dhabiban. Soha nem fordítottam nagy figyelmet a második és harmadik helyre, de aztán a második hely megszerzése érzelmileg és erkölcsileg is fontos volt a csapat számára. Ez egy jó pillanat volt.”

Sajtó: Bahrein megvásárolja a McLaren 100 százalékát

Releváns cikkek