Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Brown szerint 2025 után hozhatnak hasznot a mostani befektetések
Fotó: McLaren
Formula 1

Brown szerint 2025 után hozhatnak hasznot a mostani befektetések

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója úgy véli, hogy a csapat csak 2025 után fogja érezni az új alkalmazottak és a szélcsatornába fektetett beruházások teljes hatását.

A 2023-as szezon jelentős előrelépésnek tűnt a McLaren számára, mivel az Osztrák Nagydíjon beépített fejlesztésnek köszönhetően a teljesítményük nagyot javult. Ez a fejlődés segített nekik megszerezni a negyedik helyet a konstruktőri bajnokságban, és ennek eredményeként nagy reményeket fűznek 2024-hez.

A McLarennél bekövetkezett változások azonban néhány kulcsfontosságú felvételt és a színfalak mögötti átalakításokat is magukban foglaltak. Az egyik legfontosabb lépés a technikai vezetők csoportjának létrehozása volt, amely közvetlenül a csapatfőnöknek, Andrea Stellának köszönhet.

Ebbe a csapatba tartozik Peter Prodromou, aki az aerodinamikai részleg műszaki igazgatójává vált, David Sanchez pedig hamarosan visszatér a McLarenhez az autókoncepció és teljesítmény műszaki igazgatójaként, miután egy évtizedet a Ferrarinál töltött. Munkakörét január 1-jén kezdi meg.

Aznap csatlakozik a csapathoz Rob Marshall, a Red Bull korábbi mérnöki igazgatója is, aki 17 év után tölti be a műszaki igazgatói, mérnöki és tervezői pozíciót. Mindezeken felül a McLaren nemrég nyitotta meg új szélcsatornáját, miután korábban a Toyota kölni szélcsatornáját bérelte.

Most, hogy a csapat rendelkezésére állnak ezek az eszközök és személyzet, Brown szerint csak idő kérdése, hogy mikor hozza meg a hatását.

Zak Brown, McLaren
Fotó: McLaren

“Minden megvan, amire szükségünk van, de egy kicsit több idő kell.” – mondta. „Az idei frissítések nem a legújabb technológiáinkkal történtek. Most van szélcsatornánk, megvan az új szimulátorunk, az új gyártóegységünk, szóval ez nagyon izgalmas számunkra, mert ezekből még nem húztunk hasznot.”

„Nagyszerű embereket kaptunk vissza, akik január elején kezdenek, és úgy gondolom, hogy ez pluszt jelent majd, de természetesen a 2024-es autónk már fejlesztés alatt van.”

„Tehát úgy gondolom, hogy januárra minden a helyére kerül. A 24-es év már elkezdődött nekünk, szóval azt hiszem, hogy a 25-ös év is eltelik, mire mindent maximalizálunk.”

Noha a McLarennél rengeteg pozitív változás tapasztalható, nagy a remény, hogy a 2023-ban mutatott felfelé ívelő pályájuk 2024-re is továbbvihető. Brown az új csapatfőnök, Andrea Stella munkáját is kiemelte.

“Andrea fantasztikus munkát végzett, ő egy nagyszerű vezető.” – mondta Brown. „Remek kommunikátor, erőt ad a csapatnak, meghallgat, remek irányt ad. Nem tudok elég jót mondani róla.”

Horner: 2025-ben bármi megtörténhet

Releváns cikkek