Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Albon: Sokkal izgalmasabb a Williamsnél harcolni
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Albon: Sokkal izgalmasabb a Williamsnél harcolni

Alex Albon szerint az, hogy a Williams 2023-ban folyamatosan a pontokért harcolt, izgalommal töltötte el, ami minden szinten táplálta a motivációját.

Az idei szezonban többször is elhangzott, de James Vowles, az új csapatfőnök munkája jócskán megtérült, és a Williams egyértekmű fejlődést mutatott.

“Nagyon büszke vagyok az idei versenyeinkre.”- mondta Albon.

“Utólag visszatekintve az évre, azt mondanám, hogy Melbourne egy kicsit kiábrándító verseny volt. Az egy lehetőség volt, amit elszalasztottam, de ha ezt nem nézzük, akkor olyan, mintha minden lehetőséget kihasználtunk volna a pontszerzésre.”

Alex Albon, Williams
Fotó: Williams Racing

Logan Sargeant érkezésével Albon vált az első számú pilótává a csapaton belül, ami nagy felelősséget hordoz magával.

“Ez a rangidőssé válás egyszerűen csak megtörténik, nem az a helyzet, hogy felteszed a kezed és azt mondod: Mostantól én vagyok a vezető! Ha egy újonc a csapattársad, az természetesen azt jelenti, hogy egy kicsit nagyobb felelősséged van a csapatban az autó fejlesztésének szempontjából, de élveztem.”

“2022 számomra egy kicsit inkább arról szólt, hogy bizonyítanom kellett, és meg kell próbálnom megmutatni az embereknek, hogy ide tartozom, és ez volt a helyes döntés, hogy engem választottak. Idén inkább arról volt szó, hogy ezt a csapatot felemeljük a nagyok közé. Jamesszel dolgoztunk, dolgoztunk az egész csapattal, hogy kitaláljuk, hogyan szerezhetünk pontokat.”

Albon vezetésével a Williams újra harcba száll a pontokért, amely most minden igyekezetüket táplálja.

“Mindegy, hogy a gyár melyik területén dolgoznak. Minden hétvégén úgy mennek be, hogy tudják, harc folyik a pontokért, és ez sokkal izgalmasabb, mint tavaly. Ha már részt veszel a bajnoki harcban, és harcolsz ezekért a pontokért, az izgalom nagyobb, és rengeteg motiváció és éhség jön belőle.”

Gasly: A Williams már nem lassú autó és fájdalmas versenyezni ellene

Releváns cikkek