Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ron Dennist lovaggá ütik, míg Christian Horner rangos kitüntetést kapott III. Károly brit királytól
Fotó: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ron Dennist lovaggá ütik, míg Christian Horner rangos kitüntetést kapott III. Károly brit királytól

A McLaren korábbi csapatfőnöke főnöke, Ron Dennist lovaggá fogja ütni III. Károly, míg Christian Horner, a Brit Birodalom Rendjének Parancsnoki (CBE) kitüntetését kapta meg a király újévi kitüntetési listáján.

A hagyományos kitüntetési lista péntek esti nyilvánosságra hozatala során bejelentették, hogy Dennist az ipar és a jótékonyság érdekében tett szolgálataiért lovaggá ütötték, a Podium Analytics elnökeként és a Tommy’s Campaign elnökeként végzett jelenlegi munkájáért.

Korábban már CBE-vel ismerték el az autóversenyzéshez való hozzájárulásáért, mivel több mint 30 éven keresztül segítette a McLaren vezetését, és többszörös bajnoki címekig vezette a wokingi székhelyű csapatot.

A McLarentől való 2017-es távozása óta teljesen visszavonult a Forma-1-ben való részvételtől, hogy más üzleti érdekeltségekre összpontosítson, amelyek között szerepelt az Egyesült Királyság kormányának való munka is.

Hornert korábban, 2013-ban a Brit Birodalom tisztjévé (OBE) avatták, amikor a Red Bull 2010-től kezdve négy egymást követő bajnoki duplázást tudhatott magáénak.

Most azonban, miután segített a Red Bullt a történelem egyik legdominánsabb Forma-1-es szezonjához vezetnie, amikor Max Verstappen megszerezte zsinórban harmadik bajnoki címét, a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki rangjára emelték az autóversenyzésben szerzett szolgálataiért.

A kitüntetésről szólva Horner elmondta, hogy több mint üdvözlendő, hogy elismerésben részesült mind saját F1-es csapatának sikere, mind pedig a szélesebb értelemben vett brit motorsport-ipar gazdasághoz való hozzájárulása.

“Egy évtizeddel ezelőtt váratlan kitüntetés volt, hogy OBE-t kaptam, és hogy most megkaptam ezt a második kitüntetést, a CBE-t, amiért rendkívül hálás vagyok és mély megtiszteltetés számomra” – mondta.

“Nagy megtiszteltetés egy olyan fenomenális csapat mellett dolgozni, mint az Oracle Red Bull Racing, és egy olyan iparágban dolgozni, amely ilyen sokat tesz hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához.”

“Rendkívül büszke vagyok arra, amit a Red Bull-lal a Forma-1-ben és a tágabb értelemben vett csúcstechnológiai színtéren elértünk, és óriási megtiszteltetés számomra, hogy elismerést kaptam ezért az erőfeszítésért”.”

Christian Horner, Red Bull, Ron Dennis
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

A Red Bull idén a maga nemében a legjobb volt, hiszen 22 futamból 21-et megnyert, és ezzel mindkét bajnoki címet elhódította.

Verstappen bajnoki címe mellett, Sergio Pérez második helyezése a tabellán azt jelentette, hogy ez volt az első olyan év, amikor a Red Bull pilótái az első és a második helyen végeztek az összesítésben.

Verstappen több mint 1000 kört vezetett, és a Red Bull eredményeinek mértéke – amely még a McLaren 1988-as szezonnál is lenyűgözőbb volt, amikor 16 nagydíjból 15-öt nyert meg – talán soha nem lesz felülmúlható.”

Maga Horner minden bizonnyal úgy véli, hogy amit csapata 2023-ban nyújtott, azt nem fogják elérni.

“Nem hiszem, hogy valaha is megismétlődik, legalábbis a mi életünkben nem, amit idén sikerült elérnünk egy olyan autóval, amely olyan dominanciát ért el, mint az RB19” – nyilatkozta nemrég.

Adrian Newey támogatja az aktív aerodinamika bevezetését a Forma-1-be

Releváns cikkek