Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Toto Wolff szerint Hamiltonban még meg van a tűz, csak jó autó kell neki
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Toto Wolff szerint Hamiltonban még meg van a tűz, csak jó autó kell neki

Toto Wolff, a Mercedes főnöke támogatta Lewis Hamiltont, hogy ismét a legjobb formáját nyújtsa, és harcoljon a rekordot döntő nyolcadik világbajnoki címért.

Miközben a csapat arra törekszik, hogy újra győzelmeket szerezzen, Wolff válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek szerint a 38 éves Hamilton talán elkeseredett a Mercedes sikertelensége miatt.

“Lewis szemszögéből rossz hétvége volt.”- mondta Wolff a szezonzáró után. “De nem hiszem, hogy nagy hatással lesz rá, hisz ő a legjobb versenypilóta a világon.”

“Ha elég jó autót tudunánk adni neki, akkor a világbajnokságért harcolna, nincs kétségem. Nyilvánvaló, hogy ha egy olyan Forma-1-es autója van, mint amilyen most van, akkor soha nem lehet vele nyugodt. Vannak jó hétvégéi és rossz hétvégéi is.”

“Bármikor, amikor azt láttuk, hogy Lewis célba ezt valakit, és futamgyőzelem volt a tét, előjött belőle az igazi Lewis. Azt hiszem csak ezt a lehetőséget kell megadnunk neki.”

Toto Wolff, Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes AMG Petronas

Mercedes a legutóbbi 10 konstruktőri címből nyolcat megnyert, és 2013 óta minden szezonban legalább a harmadik helyen végzett.

“Van egy tábla a gyárban, amin az összes konstruktőri győztes rajta van 1958 óta. Egészen 2050-ig van felcímkézve, és minden évnél ott van a megfelelő logó. 27 szabad hely van, és remélem, hogy 20 év múlva azt mondhatom: Sokkal több Mercedes logó van ott!”

“Ha visszatekintünk az előző 10-20 évre, azt látjuk, hogy: második, első, első, első, első, első, első, első, első, első, harmadik, második. Ha így nézzük, azt is mondhatnánk, hogy: Elég jó. De ha csak egy kis részét tekintjük, akkor azt látjuk, hogy van egy srác, aki idén 19 versenyt nyert, és ez így nyilván nem jó.”

Wolff: Az Amerikai Nagydíj volt a legjobb versenyünk idén

Releváns cikkek