Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pérez: Szeretném megköszönni az egész csapatnak
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez: Szeretném megköszönni az egész csapatnak

Sergio Pérez megköszönte a Red Bullnak a sok támogatást, Christian Horner pedig a 2025-ös szerződéshosszabbításról beszélt.

Pérez az első öt versenyből kettőt megnyert és két pole pozíciója volt, mielőtt a mexikói teljesítménye elkezdett visszaesni. Az időmérőn többször kiesett a Q2-ben, néhány futamon pedig pont nélkül zárt.

Év végére azonban visszatért a tempója, és életében először második helyen végzett a világbajnokságban, de így is 290 pontos lemaradással Verstappen mögött.

Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Bob McCaffrey / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Nagyon erősen kezdtük az évet, aztán volt egy kis hullámvasút a szezon közepén.” – mondta Pérez.

“De nem adtuk fel, csapatként kitartottunk, és szeretném megköszönni az egész csapatomnak, hogy támogattak.”

“Nagyon nehéz időket éltünk át, de sikerült bebiztosítanunk csapatunk történetének legjobb szezonját, és tanultunk ezekből a nehéz pillanatokból, szóval jövőre erősebben térünk vissza.”

Pérez főnöke, Christian Horner is bátorító szavakkal üzent neki, ugyanis a mexikói Red Bull-os szerződésének (egyelőre) utolsó évére készül.

“Max Verstappen csapattársának lenni nagyon-nagyon kemény dolog.  Úgy gondolom, hogy valódi mentális stabilitást kellett mutatnia, hogy meg tudjon birkózni ezzel.”- mondta Horner.

“Most az a terület, amelyre jövőre összpontosítania kell, és fejlődnie kell, a szombatok, ügyelve arra, hogy az átlagos időmérős eredménye sokkal közelebb legyen Maxhez. Tudjuk, hogy jó versenyző, és remek tempója van, de szükségünk van rá, hogy előrébb induljon a rajtrácson, különösen, ha a mezőny összefolyik, akkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy sok autó legyen Max és Checo között.”

“MIvel az ülése nagyon vonzó volt a többi pilóta számára, így nem vagyunk híján a lehetőségeknek. Nyilván semmire nincs garancia, de Checo a 2024-es versenyzőnk, és ha jó munkát végez, akkor meg akarjuk tartani 2025-re is, de minden azon múlik majd, hogyan teljesít, és hogy hogyan teljesít a csapattársa.”

Horner Pérezről: Tudja, hogy fontos év jön

Releváns cikkek