Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner: A naptár növekedése nem mehet az emberi egészség rovására
Fotó: Dan Istitene / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner: A naptár növekedése nem mehet az emberi egészség rovására

A következő szezon 24 fordulós versenynaptára pontosan azon a határon van, amivel a csapatok megbirkózhatnak – véli Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

“Ez egy brutális év, és azt hiszem, ez egy olyan dolog, ami biztos vagyok benne, hogy a Forma-1 és az FIA napirendjén lesz, hogy megbeszéljük, hogyan tehetnénk elviselhetőbbé az életet minden érintett számára” – mondta Horner a RaceFansnak.

“Mert ez egy vándorcirkusz, de ez egy globális cirkusz, és biztosítanunk kell, hogy megvédjük ezt és a benne lévő embereket. A pénz minden kereskedelmi sportban nagy hajtóerő. De ez nem mehet az emberi egészség és jólét árán. Úgy gondolom, hogy pontosan a határon vagyunk.”

Valtteri Bottas, a Sauber pilótája szerint a kerékpározás és a kerékpárversenyzés iránti szeretete segít neki megbirkózni a Forma-1-es versenyzés mentális terheivel.

“Számomra ez egyértelműen szabadságot jelent” – mondta Bottas a Bobby & Jens podcastnek.

“Különösen, amikor utazom, és többnyire a kerékpárommal utazom, még a versenyekre is, így valóban sokat látok. Ha van egy szabadnapom, mielőtt a dolgok elkezdődnének, az egy remek lehetőség arra, hogy felfedezzek és megnézzek helyeket.

“A fitnesz szempontja, az biztos – határozottan fitten tart és jó állóképességet ad. És mentálisan is úgy érzem, hogy számomra ez egy nagyszerű lehetőség, mert a Forma-1 világa nagyon, nagyon hektikus tud lenni. Például amikor egymás utáni versenyek vagy háromszoros futamok vannak, akkor az ilyen mozgalmas hetek és napok között akár egyetlen futam is képes arra, hogy újra a földre állítsd az elmédet, hogy újra a földön állj, és hogy megértsd a világ nagy egészét.”

Verstappen szerint érdemes odafigyelni a McLarenre 2024-ben

Releváns cikkek