Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Piastri bebizonyította, hogy van helye az F1-ben
Fotó: McLaren
Formula 1

Piastri bebizonyította, hogy van helye az F1-ben

Oscar Piastri elárulta, hogy 2023-as szezonjának egyik fő célja az volt, hogy megmutassa a rajtrácson a tapasztaltabb pilótáknak, hogy nem volt hiábavaló a felvétele.

A gyenge szezonkezdésük után a McLaren fellángolt, és Oscar Piastrinak sikerült bizonyítaia, hogy hosszú távon is közel tud maradni csapattársához, Lando Norrishoz. A kilencedik helyen végzett a pilótabajnokságban 83 ponttal, messze megelőzve a többi újoncot a rajtrácson.

Ez bebizonyította, hogy a 22 éves ausztrál a Forma-1 egyik feltörekvő csillaga, és várhatóan kiemelkedő szerepet fog játszani az idei bajnoki csatában is.

Oscar Piastri, McLaren
Fotó: McLaren

“A szezon elején vagy a karriered elején mindig fontos megmutatni az embereknek, hogy nem vagy felesleges. Jó dolog, hogy ez sikerült. Van benne egyfajta tisztelet. Azt hiszem, mindig keményen próbálok versenyezni az emberekkel, de mégis igazságosan.”

A  tavalyi szezon 22 versenye során Piastri egész évben egyetlen FIA szuperlicences büntetőpontot sem kapott.

“Van egy jó mondás, hogy: néha fontosabb befejezni a versenyt és tévedni, mint bizonyítani az igazad, és kiesni a versenyből. Ez alapján próbálok versenyezni, keményen, de igazságosan.”

Piastri csapatfőnöke, Andrea Stella is méltatta a fiatal ausztrált.

“Megerősíthetem, hogy határozottan az a meglátásunk, az elemzéseink alapján, hogy Oscar szezonja egyszerűen kivételes volt. Amikor azt mondom, hogy kivételes, akkor az minden várakozásunkat felülmúlta.”- mondta Stella egy korábbi interjúban.

“Az a gyorsaság, amivel tanul, az teszi őt szerintem kivételessé. Szerintem ez igazi fejlődés volt, bármilyen léptékben is nézzük. Egy versenyen belül, egy verseny időkeretében, egy szezon időkeretében, egyszerűen a fokozatossága annyira lenyűgöző.”

Norris: Az önkritika vezetett a legjobb F1-es futamaimhoz 2023-ban

Releváns cikkek