Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Ferrari Jock Clear-t nevezte ki a pilótaakadémia vezetőjének
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

A Ferrari Jock Clear-t nevezte ki a pilótaakadémia vezetőjének

Őrségváltás történt a Ferrari versenyzői akadémiáján: távozott Marco Matassa, aki 2018 eleje óta vezette a fiatal pilóták programját, az olasz várhatóan visszatér korábbi csapatához, a faenzai AlphaTaurihoz, helyét Maranellóban a nagy tapasztalattal rendelkező Jock Clear veszi át.

Az FDA vezetőségében bekövetkező változás egybeesik a Ferrari által támogatott csoport racionalizálásával, valamint azzal, hogy egyértelmű jelzés, hogy a brit pilóta, Oliver Bearman tekinthető a következő embernek, aki a Forma-1-be léphet, miután tavaly rendkívül lenyűgözően debütált a Forma-2-ben.

Clear számára nem ismeretlen a Scuderia fiatal pilóták programja, hiszen Bearman és a többi, a Forma 2-ben és a Forma 3-ban szereplő pilóta munkáját segíti a közreműködésével, amikor bajnokságuk a nagydíjak programjában szerepel, és rendszeresen jelen van a dobogók alatt ünnepelve, amikor valamelyik védence az első háromban fejez be egy futamot.

Matassa távozása 2023 közepétől ismert a Ferrarinál, mivel a korábbi sportigazgatót, Laurent Mekies-t követi majd a faenzai székhelyű csapatnál.

Frédéric Vasseur azonnal Jock Clear-t nevezte ki utódjául, és a brit mérnök korábban elkezdett együtt dolgozni az olasszal, hogy amint megtörténik a hivatalos pozícióátadás, máris folytathassa azt.

Clear volt az, aki már a legtöbb időt azzal töltötte, hogy Bearmannel dolgozott a Haas-szal Mexikóban és Abu Dhabiban azz első szabaedzésen a futamokra való felkészülés során, és mostantól teljes mértékben az ő feladata lesz, hogy támogassa a fiatalembert második Forma-2-es szezonjában a Prema színeiben.

Clear emellett Dino Beganovicot is támogatja majd második Forma 3-as szezonjában, valamint Rafael Camarát, aki második szezonját kezdi meg a Formula Regional Europe-ban, ahol a Forma 4-ben végzett Tukka Taponen lesz a társa.

Ami az olaszok versenyzői programjában szereplő két fiatal hölgyet illeti, akiknek még nem véglegesítették a 2024-es versenyzési terveit, de széles körben várható, hogy a tapasztaltabb Maya Weug csatlakozik a másik két FDA-s fiatalhoz a Formula Regional Europe-ban, míg a brazil Aurelia Nobels nagy valószínűséggel az új Formula 1 Academy-ben debütál, bár egy második szezon az európai Forma 4-ben is szóba jöhet, mivel most a Közel-Keletre utazik, hogy részt vegyen az UAE Forma 4 sorozat öt fordulóján.

Piastri bebizonyította, hogy van helye az F1-ben

Releváns cikkek