Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Magnussen az idei autóról: Jobb vezetni, könnyebb és jobb az egyensúly
Fotó: LAT Images / Haas
Formula 1

Magnussen az idei autóról: Jobb vezetni, könnyebb és jobb az egyensúly

Kevin Magnussen hisz benne, hogy 2024-ben jó irányba haladnak a fejlesztéseik.

A Haas az Amerikai Nagydíjon egy jelentős frissítési csomagot mutatott be, amit Magnussen és csapattársa, Nico Hulkenberg autójába is beépítettek. Az utolsó előtti Las Vegas-i fordulóban azonban Hülkenberg úgy döntött, hogy visszatér az előző specifikációhoz, és úgy jellemezte az új elemeket, hgy „nem az az előrelépés, amire szükségünk volt a nagy frissítéstől.”

Magnussen ennek ellenére a fejlesztésekkel folytatta, és az Abu-Dhabi Nagydíj után elmesélte, mit tanult a csapat tavaly, és milyen irányt terveznek idénre.
Kevin Magnussen, Haas
Fotó: LAT Images/Haas

“Úgy gondolom, hogy a továbbfejlesztett autó jobban megfelel a jövő évi terveinknek, a koncepció úgy néz ki, mint ahogyan gondoltuk.”- mondta.

“Igazából papíron nincs nagyobb leszorítóereje, nem gyorsabb, de jobb vezetni, könnyebb és jobb az egyensúly. Ezért nem látok visszalépést, amikor az új specifikációt futtatjuk, bár kisebb lesz a leszorítóereje.”

“Azt hiszem, erre kell koncentrálnunk a télben, ebbe az irányba kell fejlődnünk, és remélhetőleg jövőre [idén – a szerk.] tudunk egy lépést tenni előre, mert nem volt könnyű év, az biztos.”

Magnussent ezután megkérték, hogy válasszon ki egy fénypontot az elmúlt szezonból, mire így válaszolt: “Sajnos nem voltak ilyenek.”

“Azt hiszem, azok a versenyek, ahol pontokat szereztünk, nagyon jók voltak… Voltak olyan versenyek, ahol rendkívül elégedett voltam egy tizedik hellyel, ami jól demonstrálja, hogy milyen szezonunk volt. De igen, azok a versenyek voltak a csúcspontok, ahol pontokat szereztünk. Sajnos nem volt jobb ennél.”

Hülkenberg a Haas küszködése ellenére is motivált a jövőt nézve

Releváns cikkek