Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Button: Hamilton most éhesebb a győzelemre, mint 5-6 éve volt
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Button: Hamilton most éhesebb a győzelemre, mint 5-6 éve volt

Jenson Button úgy véli, Lewis Hamilton most még jobb, mint öt-hat évvel ezelőtt, és éhes arra, hogy visszatérjen a győzelemhez a Forma-1-ben.

A hétszeres világbajnok F1-es pályafutása során először fordult elő, hogy két szezonon keresztül nyeretlen volt, utoljára a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjon győzött.

A Mercedes mindössze egy futamot nyert azóta, hogy a Forma-1 új szabályrendsztz vezetett be. Amely 2022 óta a Red Bull dominanciájának korszakát jelentette.

Azonban Button még mindig úgy gondolja, hogy a most 39 éves Hamilton ereje teljében van.

“Amikor annyi éven át nyertél, aztán hirtelen ezt elveszik tőled, az kétféleképpen is működhet” – mondta a Sky-nak a 2009-es világbajnok.

“Az egyik, hogy ‘nos, nincs értelme tovább, vissza akarok vonulni, olyan sokáig voltam a csúcson, és most már két éve nem nyertem futamot’. De ez még éhesebbé is tehet, hogy visszatérj oda, és szerintem Lewis most ebben a helyzetben van.

“Lewis ugyanolyan jó, mint valaha. Ezt mondanám, hogy a gyorsaságát tekintve, de most úgy tűnik, sokkal jobban érzi magát, és magabiztosabb a képességeiben, így kevesebb hibát követ el. Szóval most még jobb, mint öt-hat évvel ezelőtt volt.

“Ez nehéz [a riválisai számára]. Ha olyan autót kap, ami elég versenyképes ahhoz, hogy harcoljon a győzelmekért, ha valaki ennyire erős és ennyire magabiztos önmagában, azt nehéz legyőzni, ahogy azt most Max Verstappen esetében is láthatjuk.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte melyik csapat a legesélyesebb arra, hogy 2024-ben felvegye a harcot a Red Bull-lal, Button így válaszolt.

“A Mercedes [az].”

“Ha megnézzük az elmúlt 10 évet a sportban, akkor a Mercedes és a Red Bull, szóval a Mercedes lenne az.”

“Szívesen mondanám a Ferrarit, örülnék, ha ők is ott lennének a versenyben. Mondhatnánk, hogy ők voltak a legközelebbi versenytársak, különösen a szezon vége felé, de szerintem a Mercedesnek lesz egy jó kis fejlődése [2024-re]. Hogy ez elég lesz-e, nem tudom.”

Russell: Nagyon sok kihagyott lehetőségünk volt

Releváns cikkek