Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Krack: Bármi is történik, mindig ugyanaz jön: Keményen kell dolgoznunk
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Krack: Bármi is történik, mindig ugyanaz jön: Keményen kell dolgoznunk

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack mesélt a csapat tavalyi hullámvasútjáról, és elmondta a 2024-es reményeiket.

A 2022-es konstruktőri bajnokság hetedik helyezése után az Aston Martin volt 2023 meglepetése. A szezon elején a Red Bull legközelebbi kihívójává vált, akkor még úgy tűnt, futamot is nyerhetnek. Fernando Alonso az első 8 versenyből hatszor végzett dobogós helyen.

A szezon előrehaladtával azonban a Mercedesnek és a Ferrarinak is sikerült túlfejlődnie az Aston Martint, és a McLaren is lenyűgöző fejlesztési teljesítményt mutatott. Az Aston Martin végül az ötödik helyre szorult vissza a bajnokságban.

Az Aston Martin azonban a javulás jeleit mutatta az év végéhez közeledve, Alonso visszatért a dobogóra Sao Paulóban, csapattársa, Lance Stroll pedig az utolsó három futam mindegyikén pontot szerzett.

Mike Krack, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

“Számomra ez az időszak kihívást jelentett, mert értenem kell, mi történik. Távolabbról, a nagyobb képet kell nézni. Mások fejlődtek hatalmasat vagy mi nem haladunk eleget?”

“Őszintének kell lenni az értékelés során, nehéz kérdéseket kell feltenned magadnak, meg kell értened, majd gondoskodnod kell arról, hogy a csapatban mindenki megértse a helyzetet, összetartson és dolgozzon továbbra is.”

“Néhányszor elmondtam, hogy a szezon végén az volt a cél, hogy megértsük az autót, és megfordítsuk a trendet. Úgy gondoltam, ha az év második felében újra felállhatunk a dobogóra, az fantasztikus teljesítmény lenne. Ezt kétszer is megtettük, de mindig mindenki többet akar!”

Mikor Kracket arról kérdezték, mennyire sikerült megérteni az autót, így választolt: “A szezon végére megértettük az autót, de hazugság lenne azt állítani, hogy mindent tudunk az AMR23-ról.”

Krack, hogy komoly kihívás lesz 2024-ben javítai a tavalyi 5. helyükön, ugyanis kemény riválisokkal kell szembenézniük.

“Félelmetes versenytársakkal állunk szemben, és télen a nagy kérdőjel mindig az, hogy más csapatok milyen munkát végeztek. Sok a körömrágás. Mindig azt kérdezed magadtól: Vajon eleget tettünk? Bármi is történik, mindig ugyanaz jön. Ha az autók kigurulnak, és nem tettünk eleget, akkor keményen kell dolgoznunk a fejlődésen. Viszont ha eleget tettünk, akkor is keményen kell dolgoznunk, hogy tovább fejlődjünk. Ez az egyetlen recept, ami működik a Forma-1-ben.”

h

Releváns cikkek