Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Albon szabadulna a Williamstől, miután két rivális csapat is megkörnyékezte őt
Fotó: Williams Racing
Formula 1

Albon szabadulna a Williamstől, miután két rivális csapat is megkörnyékezte őt

Alex Albon nagyon szeretne kiszabadulni jelenlegi Williams-szerződéséből, miután tavaly két Forma-1-es csapat is sikertelenül próbálkozott a szerződtetésével.

Ezt állítja az ESPN, amely szerint két csapat is megpróbálta kiszerződtetni a magasan jegyzett brit-thaiföldi versenyzőt jelenlegi Williams-szerződéséből, hogy a tavalyi szezonban náluk versenyezzen, de az ajánlatuk kudarcot vallott.

Albon, aki a 2023-as évad egyik kiemelkedő versenyzője volt, a 2024-es és 2025-ös szezonra is a Williams versenyzője lesz.

Úgy tűnik azonban, hogy a 27 éves versenyző most a 2025-ös versenyzői piac egyik főszereplőjévé léphet elő.

“Úgy vélik, Albon nagyon szeretne kiszabadulni a jelenlegi Williams-szerződéséből, amely 2025-ig köti őt a csapathoz” – írja az ESPN.

“A források az ESPN-nek elmondták, hogy két csapat is megpróbálta tavaly kihozni Albont a szerződésből, hogy náluk versenyezzen, ami sikertelenül zárult. S több csapat is figyelemmel kíséri a helyzetét, miközben felmérik a további terveit.”

Albon csapattársa, Logan Sargeant és a Sauber versenyzője, Zhou Guanyu sorsdöntő szezon előtt áll az ESPN szerint, míg a Mercedes csodagyereke, Andrea Kimi Antonelli egy másik névnek számít, akire érdemes odafigyelni.

“Logan Sargeant a Williamsnél a “make-or-break” évében van, miután az újonc szezonja nem volt túl jó. Hasonló mondható el Zhou Guanyuról is a Saubernél, aki harmadik Forma-1-es szezonjába lép” – folytatódik a jelentés.

“A korábbi F2-es bajnok Felipe Drugovich még mindig az Aston Martin szárnyai alatt várakozik, és jó opciónak kell lennie a mezőny hátsó végén álló csapatok számára, amelyek fiatal, gyors pilótát keresnek a jövőben.”

“Egy újabb név, akit érdemes a radaron tartani: A Mercedes junior Andrea Kimi Antonelli, aki augusztusban lesz 18 éves. Az olasz csodagyerek, akit évtizedek óta a nemzet legizgalmasabb esélyesének tartanak, teljesen megkerülte a Forma 3-at, és a Forma 2-t választotta, ahol a Prema színeiben fog versenyezni.”

“Az újonc bajnokok ritkák a feeder-sorozatokban, de ha Antonelli az első évben megfelel a hype-nak, akkor nagyon gyorsan bekerülhet a beszélgetésbe arról, hogy ki lesz a Forma-1-es rajtrácson [jövőre]. Jegyezzék meg a nevét, és figyeljék ezt a helyet.”

Verstappen cáfolja, hogy az ő stílusának megfelelően építenék az autókat

Releváns cikkek