Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
“A fejlesztési verseny sokkal durvább volt, mint más években”
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

“A fejlesztési verseny sokkal durvább volt, mint más években”

Bernie Collins, az Aston Martin volt stratégája szerint az előző szezonban elképesztően kiélezett volt a fejlesztési verseny.

Úgy gondolja, hogy azért lehetett ilyen kiélezett a fejlesztési verseny, mert a csapatok közti különbségek kicsik voltak – persze a Red Bull kivételével -, és az autók egyes pályákon való teljesítménye kiszámíthatatlan volt.

Bernie Collins, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

“Ez egy olyan év volt, amikor a fejlesztési verseny sokkal durvább volt, mint más években.”

Collins a McLaren és az Aston Martin egymással ellentétes szerencséjét is kiemelte.

“Láttuk a McLarent az év elején, és nagyon gyenge teljesítményük volt ahhoz képest, amit vártam tőlük az első futamokon, viszont nagyon agresszív fejlesztéseik voltak, amik valóban előrébb hozták az autót, ami az év végén szinte mindig a dobogón áll. Aztán az ellenkezője történt az Aston Martin esetében, ahol olyan erősen kezdték az évet, aztán úgy tűnt, hogy a frissítések nem működtek, és az év közepéig hatalmas visszaesés volt látható.”

“Tehát a fejlesztési verseny ebben a szabályrendszerben nagyon szorosnak tűnik, és pengeélen táncolnak a csapatok, akik beállítják az autót, és vagy jó lesz, vagy egyáltalán nem működik.”

Az év során az Aston Martinnak, a Ferrarinak, a Mercedesnek és a McLarennek is voltak olyan pillanatai, amikor a rajtrács második legjobb autója címet viselhették, miközben néha még az Alpine is remek teljesítményt mutatott.

“A középmezőny, vagy nem is a középmezőny, hanem az élmezőny – a Red Bull és Max Verstappen kivételével – egész évben nagyon szoros volt. Egészen a végéig nem tudtuk, hogy ki a második a konstruktőrök között.”

“Minél tovább lesznek ezek a szabályok, a következő két-három évben, szerintem ez tovább fog folytatódni.”

Krack: Bármi is történik, mindig ugyanaz jön: Keményen kell dolgoznunk

Releváns cikkek