Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pérez idei célja a világbajnoki cím
Fotó: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez idei célja a világbajnoki cím

Sergio Pérez elismerte, hogy Max Verstappen legyőzése 2024-ben hatalmas kihívás lesz számára.

Pérez az első öt versenyből kettőt megnyert és két pole pozíciója volt, mielőtt a mexikói teljesítménye elkezdett visszaesni. Az időmérőn többször kiesett a Q2-ben, néhány futamon pedig pont nélkül zárt.

Év végére azonban visszatért a tempója, és életében először második helyen végzett a világbajnokságban, de így is 290 pontos lemaradással Verstappen mögött.

A 33 éves pilóta azt mondta, hogy eltökélt szándéka, hogy javítsa az előző szezonban elért második helyén, függetlenül attól, hogy milyen nehéz lesz.

Sergio Pérez, Red Bull
Fotó: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Ez a fő cél számomra, mert már második lettem. Az a célom az, hogy egyel jobb legyek.”

“Tisztában vagyok azzal, hogy ez milyen nagy kihívás, nagyon ki kell használnunk ezt a téli időszakot, hogy megpróbáljuk a szezont magasan kezdeni, és meg tudjuk őrizni ezt a konzisztencia szintet a szezon során.”

Az előző szezon sok kihívás elé állította Pérezt, és végül 290 ponttal lemaradt bajnoki címet nyerő csapattársa mögött a tabellán.

A mexikói azonban azt is elmagyarázta, hogy ő volt Verstappen egyik legjobb csapattársa, és nagyon szerette volna megtanulni, mit tud tanulni egy olyan versenyzőtől, aki mostanában annyira domináns volt.

“Minden bizonnyal vannak dolgok, amiket tanulhatsz Max-tól. Nyilvánvalóan nekem van a legjobb referenciám, mert ő volt az, aki annyira versenyképes volt, szóval szerintem nem árt megnézni, hogy mit csinál, hogyan csinálja, próbálni megtanulni és fejlődni belőle.”

Verstappen cáfolja, hogy az ő stílusának megfelelően építenék az autókat

Releváns cikkek