Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Mohammed Ben Sulayem: Nagyobb figyelmet kellene fordítani Afrikára
Fotó: FIA
Formula 1

Mohammed Ben Sulayem: Nagyobb figyelmet kellene fordítani Afrikára

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke úgy véli, itt az ideje, hogy a autósport világa és különösen az F1 több figyelmet fordítson Afrikára.

Az idei naptárban a rekordnak számító 24 verseny ellenére Afrika továbbra is az egyetlen kontinens, amely nem ad otthont Forma-1-es nagydíjnak. A Forma-1 tavaly közel állt ahhoz, hogy megállapodást kössön a johannesburgi pályával, de a promóterváltás, valamint politikai és pénzügyi okok meghiúsították a tervet.

A múltbéli kudarcok ellenére az FIA továbbra is elkötelezett amellett, hogy visszahozza a Forma-1-et Afrikába és megerősítse a kapcsolatait a autósport szervezetekkel szerte a kontinensen.

Mohamed Ben Sulayem, FIA
Fotó: FIA

“Nagyon jó kapcsolataink vannak Afrikában, nagyobb figyelmet kellene fordítani Afrikára.”- mondta Ben Sulayem.

“Jó alelnökünk van Afrikában, az ottani klubokat erősítjük. él-Afrikának nagy múltja van a autósportban. Tavaly óta sok szó esik arról, hogy a Forma-1 visszatér Kyalamiba. Ez nagy dolog lenne Afrikának. Egy elektromos bajnokságon is gondolkodunk, amelybe Afrikát is be akarjuk vonni. Az is jó lenne”

Ben Sulayem arról is beszélt, hogyan szeretnék népszerűsíteni a autósportot a kontinensen.

“Motorsport in a Box”-nak (“Egy Doboznyi Motorsport”-nak) hívjuk, ez egy olyan doboz, amelyet az FIA-tól kapnak.” – mondta. „Nagyon egyszerű berendezéseket tartalmaz, például időmérőt és telefonokat. Úgy legalább sebességteszteteket csinálhatnak.”

“Ha ott akarunk nőni, nem kezdhetjük felülről. Alulról kell kezdeni. Ezért indítottuk el a „Motorsport in a Box”-ot, elküldjük nekik, és bevonjuk őket az autósportba.”

“A fejlesztési verseny sokkal durvább volt, mint más években”

Releváns cikkek