Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Jack Doohan: 2025-ben a rajtrácson akarok lenni!
Fotó: Alpine
Formula 1

Jack Doohan: 2025-ben a rajtrácson akarok lenni!

Az Alpine tartalékosa, Jack Doohan elmondta, hogy 2025-ben az F1-es rajtrácson szeretne versenyezni, és rajta tartja a szemét a szabad helyeken.

A 20 éves pilóta 2023-ban a második teljes F2-es szezonját teljesítette, amiben a bajnokság harmadik helyén végzett három futamgyőzelem és öt dobogós helyezéssel a háta mögött.

Doohan az Alpine F1-es autóját is vezethette a Mexikóvárosi Nagydíj első szabadedzésén és az Abu- Dhabi Nagydíjon is.

A Forma-1 történetében először a 2024-es rajtrács pontosan megegyezik az előző évi zárással, egyetlen pilótaváltás sem történik télen. Mivel azonban több pilóta szerződése is lejár a szezon végén, valószínűleg néhány csapat felfrissülésre törekszik majd, és Doohan szeretné majd kihasználni ezt a lehetőséget.

Jack Doohan, Alpine
Fotó: Alpine

“A szemeim most egy versenyüléseken vannak.”- mondta Doohan.

“2025-ben a rajtrácson akarok lenni. Tehát maradok Alpine-nál, folytatom a munkát, és gondoskodom arról, hogy amikor az autóban vagyok, akkor teljesítek – a szabadedzéseken vagy teszteken –, hogy megmutassam magam.”

“Nagyszerű, hogy felfedezhetem mindazt, amit egy F1-es autó kínál, láthassak futási tervet, futási ütemtervet, különböző tesztelemeket. Nagyszerű, hogy 108 kör van a hátam mögött, és nagyszerű a csapat számára is, mert tudom, hogy nagyszerű munkát végeztünk.”

Pérez idei célja a világbajnoki cím

Releváns cikkek