Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A panaszok ellenére sem változik a Las Vegas-i Nagydíj 2024-es kezdési időpontja
Fotó: Alex Bierens de Haan / Getty Images for Heineken / Red Bull Content Pool
Formula 1

A panaszok ellenére sem változik a Las Vegas-i Nagydíj 2024-es kezdési időpontja

A Las Vegas-i Nagydíj idén másodszorra is megtartja a késő este 10 órai kezdési időpontot, annak ellenére, hogy a csapatok és a Forma-1-ben dolgozók is panaszkodtak a versenynaptár okozta kihívásokra.

Az FIA megerősítette a 2024-es F1-es versenynaptár mind a 24 nagydíjának kezdési időpontját. A nagy többség változatlan, bár a Miami Nagydíj kezdési időpontja fél órával későbbre került.

A naptárban szereplő hat sprintverseny – Sanghaj, Miami, Red Bull Ring, Circuit of the Americas, Interlagos és Losail – rajtidejét még nem erősítették meg.

A Las Vegas-i gyakorlás és kvalifikáció időpontjai szintén nem kerültek meghatározásra, mivel az F1 keresi a módját annak, hogyan lehetne javítani a versenyek menetrendjén.

Az F1 eddigi leghosszabb versenynaptára máris aggodalmakat váltott ki a csapatokból és a versenyzőkből a személyzetre nehezedő követelmények miatt. Az új Las Vegas-i Nagydíj időbeosztása tavaly különösen megterhelőnek bizonyult.

Annak érdekében, hogy a Las Vegas Strip Circuit pályát alkotó utakat meg lehessen nyitni a nappali forgalom előtt, az F1 csak sötétedés után használhatta a pályát. Ez azt jelentette, hogy a második edzés és a kvalifikáció éjfélkor kezdődött.

A menetrendet azután kellett módosítani, hogy az első edzést félbe kellett szakítani, amikor egy csatornafedél két autót is megrongált. A második edzés csak hajnali 4 órakor ért véget.

Az F1-re nagy nyomás nehezedik, hogy megtalálják a módját annak, hogy enyhítsék a Las Vegas-i menetrend idei terhelését, amikor a verseny az első a három egymást követő hétvégén megrendezésre kerülő verseny közül.

A következő fordulót Katarban rendezik, ami azt jelenti, hogy az F1 munkatársainak a 11 órás időzóna-különbséghez is alkalmazkodniuk kell.

A tavalyi futam után a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondta, hogy a menetrend az első pont, amellyel az F1-nek foglalkoznia kell a visszatérés előtt.

“Ez egy brutális hétvége volt mindenki számára a színfalak mögött, és azt hiszem, meg kell vizsgálnunk, hogyan tudunk ezen javítani a jövőben.”

A Las Vegas-i futam szombati 22 órai kezdési időpontja azt jelenti, hogy a nyugat-európai nézők számára reggel 7 órakor, a britek számára reggel 6 órakor, az USA keleti részén pedig hajnali 1 órakor kerül megrendezésre.

Bár a legtöbb futam kezdési időpontja nem változik az új szezonban, a futamok időpontjának változása azt jelenti, hogy a rajongóknak a világ egyes részein a tavalyi évhez képest át kell alakítaniuk a nézési terveiket.

Jack Doohan: 2025-ben a rajtrácson akarok lenni!

Releváns cikkek