Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Mercedes hosszú távú szerződést kötött James Allison technikai igazgatóval
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

A Mercedes hosszú távú szerződést kötött James Allison technikai igazgatóval

A Mercedes bejelentette, hogy James Allison technikai igazgató hosszú távú hosszabbítást írt alá, hogy továbbra is a csapatnál maradjon.

Allison 2017 óta van a csapatnál, a Ferraritól érkezett a korábbi Renault-os állása után, akik most Alpine néven versenyeznek.

Miután 2017 és 2020 között négy egymást követő konstruktőri és versenyzői bajnoki címhez segítette a Mercedest, Allison a 2021-es szezonban a technikai igazgatói posztról a technikai főnöki pozícióba lépett át, a technikai igazgatói posztot pedig Mike Elliott vette át.

Miután a Mercedes mindkét szezonját kiábrándítóan kezdte a ground effect korszakban eddig, a csapat visszahelyezte Allisont korábbi technikai igazgatói pozíciójába, és Elliott tavaly év végén távozott a csapattól.

Allison meghosszabbított szerződésével a technikai igazgatói szerepét a következő, 2026-os nagy technikai szabályváltozásokig megtartja, amikor is bevezetésre kerülnek az átdolgozott, 1,6 literes V6-os hibrid turbós erőforrás egységek. Elmondása szerint alig várja, hogy segíthessen a Mercedesnek abban, hogy ismét bajnoki címekért küzdhessen.

“Az F1 sok szerencsét hozott nekem, de semmi sem volt nagyobb, mint az, hogy válaszoltam Toto hívására, és 2017-ben csatlakoztam a Mercedeshez” – mondta.

“Nagy megtiszteltetés, hogy folytathatom ezt a kalandot, ragyogó kollégákkal dolgozhatok együtt, és együtt küzdhetünk a bajnoki sikerekért.”

Toto Wolff csapatfőnök úgy nyilatkozott, hogy izgatott, hogy Allison elkötelezte magát a Mercedeshez a következő évekre.

“Egyszerűen fogalmazva, ő a leglenyűgözőbb technikai vezető a sportágunkban” – mondta Wolff.

“Gladiátorszelleme, valamint tudása, tapasztalata és elszántsága egyedülállóvá teszi őt.

“Befolyása és hatása azonban ennél sokkal messzebbre nyúlik. Mióta 2017-ben csatlakozott hozzánk, személyesen is kulcsfontosságú szövetségesem volt. Nyíltan és őszintén tudunk kihívást intézni egymáshoz; a csapat “kemény szeretet” kultúrájának megtestesítője, amely elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy mindannyian a legjobb teljesítményt nyújtsuk.”

“A legfontosabb azonban az, hogy James egy igazi barát, akire nem csak a sikerek idején, hanem a nehéz pillanatokban is számíthatsz. Öröm volt vele együtt dolgozni az elmúlt hét évben, és alig várom, hogy még sokáig együtt dolgozhassunk.”

A Mercedes február 14-én, szerdán mutatja be a 2024-es szezonra szánt W15-ös autóját. Az autó várhatóan radikálisan eltér majd a két közvetlen elődje által elfogadott “zero sidepod” koncepciótól.

Brown szerint magabiztosak a McLarennél 2024-re nézve

Releváns cikkek