Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Komatsu szerint az idei Haas kezelhetőbb lesz Magnussen számára
Formula 1

Komatsu szerint az idei Haas kezelhetőbb lesz Magnussen számára

A Haas csapatfőnöke, Ayao Komatsu úgy véli, hogy a csapat idei autója jobban illeszkedik Kevin Magnussen vezetési stílusához, mint 2023-as elődje.

Magnussen vezetési stílusából adódóan nagy sebességet szeret bevinni a kanyarokba, ami stabil első tengelyt követel. A VF-23 azonban bizonyos fokú instabilitást mutatott beforduláskor, ami Magnussen csapattársának, Nico Hulkenbergnek kedvezett inkább.

A Haas a holtszezont azzal töltötte, hogy aprólékosan elemezze és orvosolja azokat a problémákat, amelyek hátráltatták Magnussen tavalyi teljesítményét. Ayao Komatsu biztos abban, hogy a csapat fejlesztései pozitív hatással lesznek a dán pilóta vezetési élményére, lehetővé téve számára, hogy javítsa a teljesítményét.

“Nem mondanám, hogy mindent megoldottunk, az túlzás lenne. De természetesen fejlődtünk ezen a téren. Ő egy olyan pilóta, akinek jó belépési stabilitásra és kiszámítható fordulásra van szüksége a kanyarban.”

Kevin Magnussen, Haas
Fotó: LAT Images / Haas

“Mindketten tudják, hogy nagyon közvetlen vagyok. Azt mondom, amit gondolok. Nem vagyok agresszív vagy ilyesmi, de nincs mellébeszélés, nincs vesztegetni való időnk.”

“Pontosan tudják, hogy kinek mi a szerepe, és nagyon jól együtt tudunk dolgozni. Megértjük egymás erősségeit és gyengeségeit is. Nyílt és átlátható beszélgetéseink vannak, szóval ennek örülök.”

Schumacher: Az F1 mindig is álom volt, és mindig is álom marad

Releváns cikkek