Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Carlos Sainz ragaszkodik ahhoz, hogy a Ferrari nem jelöl ki elsőszámút a csapatban
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Carlos Sainz ragaszkodik ahhoz, hogy a Ferrari nem jelöl ki elsőszámút a csapatban

Carlos Sainz ragaszkodik ahhoz, hogy a rivális csapatok erősségnek tekintik a Ferrari azon politikáját, hogy nem jelölnek ki elsőszámú versenyzőt.

Frédéric Vasseur tavalyi csapatfőnöki érkezése azt jelentette, hogy a Ferrari úgy fog működni, hogy egyik versenyzőt sem helyezi külön előtérbe, még annak ellenére sem, hogy személyes múltja van Charles Leclerc-rel.

Sainz lett az egyetlen nem Red Bull pilóta, aki tavaly Forma-1-es nagydíjat nyert, míg a Ferrari a konstruktőri bajnokságban a harmadik helyen végzett.

“Úgy gondolom, hogy az összes többi csapat a Ferrari erősségének tekinti majd” – mondta Sainz az AS-nek.

“Nem tudom, lesz-e olyan oldal a médiában vagy a szurkolók között, amelyik úgy gondolja, hogy két gyors versenyző együtt, egymás közelében negatív dolog.”

“De ha megkeresed a tíz fő F1-es csapatot, és mindazokat az embereket, akik igazán értik ezt a sportot, és megkérdezed tőlük, hogy mi az ideális helyzet a versenyzői felállás tekintetében, azt fogják mondani, hogy mindig a lehető leggyorsabb kettővel kell rendelkezned.”

“És hogy tisztelik egymást, és nincsenek problémák. Hogy mi vagyunk-e a két leggyorsabb, azt nem lehet tudni, de tiszteletben tartottuk egymást.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari rendelkezik-e a legkiegyensúlyozottabb pilótafelállással a 2024-es rajtrácson, Sainz ezt mondta.

“Talán befolyásol az a tény, hogy én vagyok az egyik a két pilóta közül. Azt hiszem, igen, a Ferrarinak igent fogok ajánlani.”

“De amellett, hogy gyors és jó vagyok, tudom, hogy nagyon jól kijövök Charles-szal. Nagyon tiszteljük egymást a pályán, és a Ferrarit előrébb visszük.”

“Három éve vagyunk együtt, és még nem volt incidens a pályán. Minden versenyre negyedik és ötödik, első és második helyen mentünk ki, mindig közel voltunk egymáshoz.”

Sainz és Leclerc jelenlegi Ferrari-szerződése egyaránt lejár az idei szezon végén.

Az ikonikus olasz gyártó azonban már keményen dolgozik azon, hogy mindkét versenyzővel új szerződéseket kössön. A Ferrari prioritása, hogy mindkét versenyzőt megtartsa, de Leclerc tárgyalása elsőbbséget élvez Sainzéval szemben – írja az F1.com.

Leclerc 19 millió dollárt tesz zsebre, szemben Sainz 14 milliójával 2023-ban, írja a Forbes a Forma-1-es pilóták fizetését felsoroló listáján.

Sainzot gyakran hozzák kapcsolatba az Audival, amely 2026-ban, az új szabályok bevezetésekor érkezik a Forma-1-be. Az új szerződésről szóló tárgyalások tehát próbára teszik a Ferrari elkötelezettségét iránta.

Carlos Sainz váltást követel a Ferrari 2024-es autójától, a tavalyi szezon után

Releváns cikkek