Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Steiner az első siker után új F1-es könyvön dolgozik
Fotó: Simon Galloway / LAT Images / Haas F1 Team
Formula 1

Steiner az első siker után új F1-es könyvön dolgozik

A Haas egykori csapatfőnöke, Günther Steiner az előző, 2023-as kötetének sikere után második Forma-1-es könyvén dolgozik.

Steiner első könyve, a Surviving to Drive azután született meg, hogy James Hogg író megkereste.

Az eredetileg az Egyesült Királyságban a Penguin Random House által kiadott könyv a Haas csapat 2022-es szezonjának belső történetét mesélte el, miközben Steiner pályafutásának korábbi epizódjaiba is belemerült.

A könyvből mintegy 150 000 példányt adtak el, és 12 nyelven jelent meg, köztük magyarul is.

Hogg korábban Damon Hill, Johnny Herbert és Jason Plato projektjein dolgozott.

Steiner és Hogg már a második együttműködésüket kezdték meg, amikor az olasz a hónap elején a címlapokra került, miután a csapattulajdonos Gene Haas kirúgta, így munkájuk új fókuszba kerülhetett.

“Jelenleg a második könyvön dolgozunk” – mondta Steiner a Motorsport.com-nak.

“Ezt már korábban is terveztük. Most nyilvánvalóan a történet talán egy kicsit megváltozik!”

Steiner élvezte az első projektben való részvételét, ami oda vezetett, hogy dedikálásokat vállalt a boltokban a rajongókkal.

“Ez egy teljesen új élmény volt” – mondta.

“Sokat tanultam arról, hogyan működnek egyes iparágak, hogyan zajlanak a dolgok, mert korábban még sosem voltam ennek kitéve.”

“Igazából élveztem a munkát az íróval, ő egy jó fej srác, jól szórakoztunk. Ő is jól szórakozott. Azt mondta, hogy mindig jó móka volt velem együtt lógni, mert soha nem volt az a nyomás, hogy “ezt meg kell csinálnunk”. Az egész nagyon organikusan jött.”

Steiner tagadja, hogy a könyvvel vagy a Netflix Drive to Survive című sikersorozatában való tévés szereplésével töltött idő elvonta volna a figyelmét a Haas-szal való kötelezettségeiről.

“Szerintem az emberek túlértékelik, hogy ez mennyire elvonja a figyelmét” – mondta.

“Mert valójában ez nem vonja el nagyon a figyelmet a napi munkától. Nyilvánvalóan a versenyhétvégéken többet kell dolgoznod. De nekem például nem volt 20 [szponzor] megjelenésem egy hétvégén, talán maximum három.”

“Nem mintha ez elvonja a figyelmemet, még a könyv írása sem. Nyilvánvalóan egy szellemi író teszi ezt meg helyetted. Most már több időm van, de még most is heti két félórás foglalkozást tartunk. Egyet kedden, egyet pedig pénteken. Én csak ennyit csinálok, a többit ő csinálja.”

“Beszélsz vele, de ez nem olyan, mintha napokat beszélgetnék vele. Tudom, hogy egyesek napokat töltöttek azzal, hogy beszélgessenek vele, de én nem.”

“Nem hiszem, hogy ez nagy tényező. Azt hiszem, hogy a csapat számára több előnye volt ennek, mint bármi másnak, mert rengeteg szponzort kaptak.”

Mercedes: Hamilton győzni akarása nem veszett el

Releváns cikkek