Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Jenson Button szerint ez a csapat veheti fel a versenyt a Red Bull-al idén
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Jenson Button szerint ez a csapat veheti fel a versenyt a Red Bull-al idén

Mivel több csapat is le akarja taszítani a Red Bullt a trónjáról 2024-ben, Jenson Button elmondta, szerinte melyik csapatnak van a legjobb esélye erre.

Max Verstappen harmadik bajnoki címét szerezte meg 2023-ban , de a Red Bull mögötti csata az év előrehaladtával egyre szorosabbá vált. Míg a szezon elején Aston Martin tűnta második legjobb autónak, a Ferrari, a Mercedes és a McLaren is beszállt a harcba a szezon során, és végül az ezüstnyilak szerezték meg a második helyet a konstruktőri bajnokságban.

Bár a Mercedes tavaly futamgyőzelem nélkül maradt, Button arra számít, hogy a csapat előrelépést tesz a téli szünetben. Mikor arról kérdezték, szerinte melyik csapat szorogatja meg idén a Red Bullt, így válaszolt.

“A Mercedes. Ha megnézzük az elmúlt 10 évet a sportban, Mercedes-t és Red Bull-t látjuk, tehát Mercedes-t mondanám.”

“Szívesen mondanám, hogy a Ferrari, szeretném, ha ők is szerepelnének. Mondhatnánk, hogy ők voltak a legközelebbi csapat a Red Bull-hoz, különösen a szezon vége felé, de úgy gondolom, hogy a Mercedes nagy előrelépést fog tenni. Hogy elég lesz-e, azt nem tudom.”

“Vannak nagyon erős pilótapárosok. Ismerem Lewist, három évig voltunk csapattársak, és George annyira közel került Lewishoz, ami lenyűgöző.”

“Ha már fiatalok. Ott a McLaren, szuper erős. Oscar egy évvel a háta mögött, következetesebb lesz a 2024-es szezonban. Nyilvánvalóan megvillantotta a nagyszerűségét 2023-ban, de akkor a állandóság egyszerűen nem volt ott, azt hiszem, Lando pontjainak kevesebb mint felét érte el.”

“De a második szezonjábsn ez már a tapasztalat már megvan neki, és azt hiszem, versenyképes lesz. Ez a két pilóta tehát minden bizonnyal egy kicsit előre fogja tolni a McLarent is.”

Red Bull: Nem csak névcsere történik az AlphaTaurinál

Releváns cikkek