Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Az ex-Mercedes-főnök azt állítja, hogy Verstappen még egy sz** dobozban is győzni tudna
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Az ex-Mercedes-főnök azt állítja, hogy Verstappen még egy sz** dobozban is győzni tudna

Nem számít, milyen autót kap Max Verstappennek, ő akkor is győztes lenne – ezt állítja egy volt Mercedeses.

A Mercedes volt vezérigazgatója, Nick Fry úgy véli, hogy Max Verstappen egyértelműen a jelenlegi Forma-1-es pilóták klasszisa, és azt állítja, hogy egy sz** dobozbna is legyőzné a riválisait.

Verstappen figyelemre méltó idényt futott tavaly, 22 futamból 19-et megnyert.
Egy olyan szezonban, amelyben számos rekordot megdöntött, zsinórban harmadik versenyzői címéig jutott.

Verstappen most a harmadik helyen áll a futam győztesek örökranglistáján, csak Lewis Hamilton és Michael Schumacher van előtte.

Bár 2023-ban ismét a Red Bullnak volt a legjobb autója, Verstappen dominanciája példátlan volt.

Fry – aki a Hondánál, majd a Brawn GP-nél dolgozott, mielőtt a csapatnál maradt, amikor Mercedes lett belőlük – úgy véli, Verstappen a rajtrács kiemelkedő pilótája.

“Sajnos azt kell mondanom, ahogy Verstappen mutatja, hogy jelenleg ő a legjobb pilóta, és nem hiszem, hogy ez sokat számítana – mondta az OLBG-nek.

“Még a kezére is játszhatna, mert megmutatta, hogy elég jó ahhoz, hogy nagyon alkalmazkodó legyen, és valószínűleg bármelyik autót jobban vezetné, mint a versenytársai.”

“Egyszer hallottam valakitől azt a mondást, hogy “ha tudsz vezetni, akkor bármit vezethetsz”. Nem hiszem, hogy számítana, ha Maxot egy sz** dobozba vagy egy Red Bull autóba ültetnéd, valószínűleg akkor is megverné a többieket. Nagyon alkalmazkodó. Nem hiszem, hogy ez sokat változtatna, sajnos.”

“Ha Maxot a rajtrács leghátsó helyéről indítanád, akkor is jobban teljesítene, mint a legtöbben, de talán nem nyerne. Ez nagyrészt az autónak köszönhető. A Red Bullnak van a legjobb pilótája és a legjobb autója.”

Fry megjegyzései azután hangzottak el, hogy feltették neki a kérdést, mi történne, ha a rajtrácson minden versenyzőnek ugyanaz az autója lenne.

A 67 éves versenyző, aki korábban a méltán híres Pikes Peak hegyiversenyen is indult, úgy érzi, hogy az az elképzelés, hogy egy egyszeri futamot rendezzenek, ahol a rajtrács minden versenyzője egyforma autóval indul, egyszerűen nem praktikus.

“Johnny Herbert ötlete, hogy legyen egy egyszeri verseny, ahol mindenki ugyanolyan autóval versenyez, jó lenne, ha megvalósítható lenne” – tette hozzá.

“A múltban már játszottak ilyen ötletekkel, de a problémák a szponzori támogatásokkal kapcsolatosak, amelyek nagyon szorosan kötődnek a versenyzőkhöz és az autókhoz. Ez az, ahol nehézzé válik a dolog.”

Jenson Button szerint ez a csapat veheti fel a versenyt a Red Bull-al idén

Releváns cikkek