Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris az új McLarenes szerződéséről: Részese akarok lenni ennek a történetnek
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris az új McLarenes szerződéséről: Részese akarok lenni ennek a történetnek

Lando Norris azt mondja, a rivális csapatokkal folytatott tárgyalások nem jutottak komolyabb szakaszba, mielőtt úgy döntött, hogy hosszú távon elkötelezi magát a McLaren mellett.

A McLaren tegnap jelentette be, hogy új, többéves szerződésben állapodott meg Norrisszal 2027-ig.

Bár Norris még nem nyert nagydíjat, mióta 2019-ben debütált a csapatnál, elmondása szerint meg van győződve arról, hogy jó úton haladnak a világbajnoki címekért való küzdelemben.

“Csapatként mindenünk megvan ahhoz, hogy elérjük ezt a célt” – mondta Norris.

“Ami a csapat célját illeti, és csak a személyes célomat is, ami mindig is megvolt.”

A szezonon kívüli vezetőváltást követően, melynek során Andrea Stellát nevezték ki csapatfőnöknek, a McLaren elég rosszul kezdte a 2023-as évet. De látványosan fellélegeztek, és egy sor olyan frissítést készítettek az autójukhoz, amelyek több fordulóban is a domináns bajnok Red Bullra jelentették a legerősebb fenyegetést.

Norris azonban elmondta, hogy ez csak egy része volt annak, amiért úgy döntött, hogy meghosszabbítja maradását a csapatnál.

“Nem hiszem, hogy csak a tavalyi év és az, ahogyan megfordítottuk a dolgokat” – mondta.

“Nem hiszem, hogy ez az egyetlen dolog, amiről azt mondanám, hogy jobban meggyőzött. Csak minden, ami nap mint nap történik, az emberek, akik itt vannak, a munkamorál, a mentalitás, a mindenhez való hozzáállás.”

Lando Norris, McLaren
Lando Norris – Fotó: McLaren

Tavaly felröppentek a pletykák, hogy Norris a Red Bullhoz szeretne átigazolni, esetleg a gyengén teljesítő Sergio Pérez helyére. Ő azonban tagadta, hogy komoly tárgyalásokat folytatott volna rivális csapatokkal.

“Tudod, hogy mit csinálnak a többi csapatnál, hogyan néznek ki, hogyan érzik magukat, és milyen lehetőségeik vannak ugyanakkor, milyen versenyzőik vannak, milyen embereik vannak, és így tovább” – mondta.

“Tényleg semmi sem volt elég meggyőző egyik oldalról sem ahhoz, hogy egyáltalán rávegyenek arra, hogy egy másik csapatot is alaposan megnézzek. A légkör, a mentalitás, a bajtársiasság, ami szerintem itt van, sokat épült az évek során. És én is csak nagyon élveztem, hogy mindennek a részese lehettem.”

A McLaren támogatta Norrist juniorkarrierje utolsó szakaszában, mielőtt bevitte volna a Forma-1-be.

“Részese akarok lenni ennek a történetnek, hogy megfordítsam a dolgokat. A pályafutásom kezdetétől kezdve küzdöttem, végigmentem ezeken a hullámvölgyeken, és kitartottam a csapat mellett”.

Ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a McLarennél maradásának egyik fő oka a csapat iránti lelkesedése.

“Én élvezem. Ez is nagy tényező számomra. Bármennyire is szeretnék egy olyan csapatban lenni, amelyik a leggyorsabb, ott van az az elem is, hogy azért is vagyok itt, mert imádok versenyezni, és szeretek szórakozni és élvezni mindezt.”

“Számomra a nap végén ez az első számú dolog. Azt csinálom, amit szeretek, és egy olyan csapatnál akarok lenni, amelyet szeretek, és amelynek minden pillanatát élvezem, és ez a McLaren.”

“Úgy gondolom, hogy ha mindezeket a dolgokat összevetjük, ha figyelembe vesszük a fejlesztéseket, amiket végrehajtottunk, és ha csak sétálgatunk a gyárban az elmúlt napokban, és látjuk, hogy nem csak izgatottak, de mennyire motiváltak és szenvedélyesek vagyunk, akkor ez határozottan egy új szint ahhoz képest, ahol eddig voltunk.”

“A munkamorál és az emberek az, aminek meg kell győznie engem, és természetesen az eredmények is. De az emberek, akik itt vannak, és a családias érzés, ami szerintem mindannyiunkban megvan, és az a lökés, amit mindenki tesz, szintén a következő meggyőző dolog, amire szükségem van. Szóval amikor ezt a három dolgot összeraktam, azzal együtt, hogy egyszerűen csak a család része akarok lenni, és élvezem az életemet, amit élek, akkor elég könnyű döntés volt.”

Lando Norris, McLaren
Lando Norris – Fotó: McLaren

Norris elmondta, hogy a más csapatokkal folytatott megbeszélései sosem jutottak túl az előzetes stádiumon.

“Mindenki beszél mindenkivel. Minden versenyző beszél minden csapattal, és ez nem olyan, mintha mindenki csak a szerződéseket rendezné. Csak arról van szó, hogy mit tud az egyik csapat ajánlani, és mit tud a másik csapat, meg ilyesmi.

“De ez minden versenyzőnél ugyanígy van. Mindenki beszél minden csapattal arról, hogy mit tehetnénk egy nap? De alapvetően semmi sem haladt ennél többre.”

A Stellával és a McLaren Racing vezérigazgatójával, Zak Brownnal folytatott megbeszélések után Norris úgy döntött, hogy az ő és a csapat érdeke is az lenne, ha megállapodnának egy új szerződésben, és véget vetnének a pletykáknak.

“Természetesen, amint elkezdődnek ezek a kérdések, és sok ilyet látunk, akkor természetesen belső megbeszéléseket folytatunk Andreával és Zakkel, bárkivel is legyen az. Aztán elkezdesz beszélni a saját dolgaidról, és el akarod oszlatni ezeket a pletykákat.”

“Mert nem jó kérdés, hogy a csapat nap mint nap látja ezt a kérdést. Ezért döntöttünk ilyen korán és ilyen gyorsan. Szóval, remélhetőleg ez szépen eloszlatja ezeket a kérdéseket” – fejezte be Norris.

Az ex-Mercedes-főnök azt állítja, hogy Verstappen még egy sz** dobozban is győzni tudna

Releváns cikkek