Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Visszatér Hamilton egykori jobbkeze a Forma-1-be
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Visszatér Hamilton egykori jobbkeze a Forma-1-be

Lewis Hamilton felkészülését az új Forma-1-es szezonra az lendítette fel, hogy visszatér menedzsmentjének egyik meghatározó alakja.

Marc Hynes öt évig vezette Hamilton Project Forty Four nevű cégét, mielőtt 2021 februárjában továbbállt, de azóta visszatért, hogy segítse a hétszeres világbajnokot.

“Lewis már nagyon várja az új Forma-1-es szezon kezdetét, és együtt fog dolgozni Marc Hynes-szel, aki régi barátja és korábbi kollégája, és aki a pályán is segítségére lesz Lewisnak a szakértelmével” – áll a Hamilton szóvivője által kiadott közleményben.

“Marc kizárólag a versenyzői tevékenységre koncentrál majd, és támogatja Lewis elkötelezettségét, hogy visszahozza a harcot az élmezőnybe.”

Hamilton 2021-ben ellentmondásos körülmények között veszítette el a világbajnoki címet Max Verstappennel szemben. Azóta a Mercedes nem tudta megismételni korábbi versenyképességét, Hamilton pedig két éve győzelem nélkül áll.

Hynes-szel való kapcsolata még a junior versenyzői kategóriákban töltött közös idejükre nyúlik vissza. Hynes 1997-ben megnyerte a brit Formula Renault bajnokságot, hat évvel azelőtt, hogy Hamilton ugyanezt megtette volna.

Mindketten a Manornál versenyeztek, amely később belépett a Forma-1-be, kezdetben a Virgin, majd a Marussia márkanéven.

1999-ben Hynes megnyerte a brit Forma-3-as bajnoki címet, ugyanebben az évben a harmadik helyen végzett Jenson Buttont, akit a Williams szerződtetett, hogy a következő szezonban debütáljon.

Bár Hynes nem tudott állandó helyet szerezni a magasabb együléses szériákban, és a Forma-1-be sem tudott feljutni, tehetségét a versenyzők edzésében kamatoztatta, és több F1-es Manor versenyzővel dolgozott együtt, köztük Max Chiltonnal és Roberto Merhivel.

Hamilton mellé való visszatérésére akkor kerül sor, amikor a világbajnok egyéb változtatásokat hajtott végre menedzsmentcsapatában. Penni Thow, aki Hynes helyét vette át, már nem dolgozik együtt Hamiltonnal.

A Forma-3-as bajnok Hynes később a Forma1-támogatású Porsche Supercupban versenyzett.

“A Penni Thow és cége, a Copper között Lewis Hamiltonnal kötött menedzsment-megállapodás 2023 decemberében, a határozott idő lejárta után természetes módon véget ért” – tette hozzá a szóvivő.

“A partnerség során Penni és csapata támogatta Lewis vállalkozói elképzeléseit, és együtt számos izgalmas vállalkozást indítottak el. Bár az irányítási megállapodás megszűnt, a Copper továbbra is együtt fog dolgozni Lewisszal néhány ilyen közös projekten, hogy biztosítsa azok további fejlődését és sikerét.”

“Az elkövetkező hónapokban Lewis bővíteni fogja a 2014-ben alapított Project Forty Four nevű cégét, és izgalmas kinevezéseket és bejelentéseket fog tenni, ahogy tovább növeli vállalkozói üzletét és befektetési érdekeltségeit.”

Alonso: Egyedi kapcsolatunk van Strollal

Releváns cikkek