Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris: Úgy érzem, készen állok Max és Lewis ellen harcolni
Fotó: Rudy Carezzevoli/Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Norris: Úgy érzem, készen állok Max és Lewis ellen harcolni

Lando Norris, aki nemrég hosszabbította meg a szerződését a McLarennel, úgy érzi, készen áll felvenni a harcot Max Verstappennel és Lewis Hamiltonnal.

A McLaren az elmúlt szezonban a pontszerzésen túl a dobogós helyekért is küzdött rendszeresen, és egy technikai átalakítást követően rendkívül hatékony fejlesztéseket építettek be az autóba.

Norris 2021 óta több alkalommal is közel állt ahhoz, hogy megszerezze az első győzelmét. 6 második helyezést ért el, míg csapattársának, Oscar Piastrinak az első évében sikerült megnyernie a katari sprintfutamot.

Norris szerint a McLarennek mindene megvan, hogy újra a Forma-1 élére állhassanak.

“Ez egyrészt a csapat célja, másrészt a személyes célom, ami mindig is volt.”

“Meg vagyok győződve arról, hogy képes vagyok rá? Igen. Meggyőződésem, hogy a csapat is képes erre? Igen.”

“Nem hiszem, hogy csak a tavalyi évről van szó, és arról, hogy hogyan változtattuk meg a dolgokat, nem hiszem, hogy ez az egyetlen dolog, amiről azt mondanám, hogy jobban meggyőzött.”

Amikor arról kérdezték, hogy a McLaren megteheti-e a következő lépést és a bajnoki címért küzdhet, Norris azt mondta, „nehéz kérdés.”

“Voltak pillanatok, amikor közel álltunk ahhoz, hogy versenyeket nyerjünk tavaly, és néhány versenyen közel voltunk Red Bullhoz. Ha belegondolunk, ez a Red Bull volt a legversenyképesebb autó az F1-ben, és néhány versenyen nagyon, nagyon közel kerültünk egymáshoz.”

“Sok-sok éve most állunk a legközelebb egy verseny megnyeréséhez, de a bajnoki címért harcolni egy nagyobb lépés.”

“Ha azt kérdezi tőlem, hogy tudok-e versenyeket nyerni ebben az évben, akkor inkább igent mondanék, de ha egyenesen a bajnoki cím a cél, az egy másik szint.”

Lando Norris
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Ami a nyomást illeti, szerintem mindenki nagyon jó helyzetben van, de amint megemlíted a bajnoki címért való küzdelmet, mindenki mentalitása megváltozik egy kicsit. De úgy érzem, készen állok Max és Lewis ellen harcolni.”

Norris az új McLarenes szerződéséről: Részese akarok lenni ennek a történetnek

Releváns cikkek