Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Coulthard szerint a dominancia elveszi az F1 varázsát
Fotó: Red Bull Content Pool
Formula 1

Coulthard szerint a dominancia elveszi az F1 varázsát

David Coulthard, korábbi F1-es pilóta aggodalmát fejezte ki a Red Bull jelenlegi F1-es dominanciájával kapcsolatban.

A Red Bull győzelmi hulláma során a Milton Keynes-i csapat kétszer világbajnokságot nyert, Verstappen pedig harmadjára lett a legjobb.

A Red Bull fölénye különösen tavaly mutatkozott meg, amikor a vörös bikák a szezon 22 versenyéből 21-et megnyertek, és a Ferrari volt az egyetlen olyan csapat, amelyik versenyt tudott nyerni Szingapúrban.

Tekintettel az F1 technikai szabályainak befagyasztására, a Red Bull várhatóan továbbra is a mezőny élén marad.

D

„Ez a kifejezés, hogy „az ismertség megvetést szül”? Ha ezt a sporthoz igazítod, ugyanez megy” – mondta Coulthard a The Telegraphnak.

„A túl sok siker elveszi a varázslatot. A sporttal kapcsolatban arra számítunk, hogy ihletet kapunk, fejlődjünk, előrelépjünk, és ha csak egy csapat csinálja mindezt, az nem ad kellő reményt mindenkinek.”

A kiszámíthatatlanság és a szoros verseny, amelyek hagyományosan meghatározták az F1-et, elengedhetetlenek ahhoz, hogy megőrizzük vonzerejét a rajongók számára, és fenntartsuk az utóbbiakat.

Bár a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner bízik abban, hogy nagy esélyük van arra, hogy sikeresen megvédjék világbajnoki címet, a brit úgy véli, hogy a 2023-as dominanciája nem fog megismétlődni.

Horner arra is számít, hogy a mezőny szorosabb lesz, aminek a következménye a szorosabb versenyzés.

„Arra számítok, hogy az autók jobbam hasonlítanak az RB19-esekre, mert elkerülhetetlen, hogy másoknak.” – mondta. „Biztos vagyok benne, hogy a következő két évben sokkal szorosabb versenyeket fogunk látni.

„Nem fogjuk megismételni az évet. Ez egy egyedi év lesz számunkra, az biztos.”

Lehet, hogy Chicagoban lesz a következő amerikai nagydíj

Releváns cikkek