Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
HIVATALOS: Lewis Hamilton a Ferrarinál folytatja
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

HIVATALOS: Lewis Hamilton a Ferrarinál folytatja

Ma látott napvilágot az a pletyka, miszerint Lewis Hamilton a Ferrinál folytatja, ezt most a Mercedes és a Ferrari is megerősítette.

Itthoni idő szerint este 8-kor jelentették be, hogy igaz a mai nap legnagyobb pletykája, és Lewis Hamilton 2025-től a Ferrari színeiben versenyez Carlos Sainz helyett.

2024 lesz Hamilton 12. éve a Mercedesnél. Ennyi idő után hagyja ott a csapatot, ahol kiteljesedett a karrierje. 6 egyéni világbajnoki és 8 konstruktőri világbajnoki címet nyertek együtt az elmúlt 12 évben. Megszámolhatatlan mennyiségű rekordot döntöttek meg az évek alatt, és sokáig ők voltak a sportág egyeduralkodói. Azonban ez a “kapcsolat” az év végén véget ér.

Hamilton így kommentálta döntését.

“Csodálatos [2024-et nem számolva] 11 évem volt ezzel a csapattal, és nagyon büszke vagyok arra, amit együtt elértünk. A Mercedes 13 éves korom óta az életem része. Ez az a hely, ahol felnőttem, így a távozásra vonatkozó döntés meghozatala az egyik legnehezebb döntés volt, amit valaha is meg kellett hoznom. De eljött az ideje, hogy megtegyem ezt a lépést, és izgatottan várom, hogy új kihívást vállaljak.”

“Örökké hálás leszek a Mercedes-családom hihetetlen támogatásáért, különösen Totónak a barátságáért és a vezetői szerepéért, és szeretném, ha együtt fejeznénk be a munkát. 100%-ig elkötelezett vagyok amellett, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam ebben a szezonban, és emlékezetessé tegyem az utolsó évemet az Ezüst Nyilaknál.”

Anno 2012-ben senki sem értette, hogy a fiatal szupersztár miért igazol a McLarentől a Mercedeshez. Majd 2014-ben jött turbó-hibrid éra, és a Mercedesszel közösen meghódították a sportágat. Talán most is hasonló dolog lehet a háttérben, ugyanis 2026-ban újabb radikális változások lesznek a Forma-1-ben.

Toto Wolff így reagált a bejelentésre.

“Ami a csapat-pilóta párosítást illeti, a Lewisszal való kapcsolatunk a legsikeresebb lett, amit a sport valaha látott, és erre büszkén tekinthetünk vissza. Lewis mindig is fontos része lesz a Mercedes motorsport-történelmének. Azonban tudtuk, hogy a partnerségünknek egyszer természetes módon vége szakad, és ez a nap most eljött.”

“Elfogadjuk Lewis döntését, hogy új kihívást keres, és a jövőre vonatkozó lehetőségeinket izgalmas elgondolkodni. De egyelőre még egy szezon hátra van, és arra összpontosítunk, hogy versenyezni menjünk, hogy egy erős 2024-es évet produkáljunk.”

Toto Wolff nemrég még azt mondta, hogy Hamilton a “legjobb versenypilóta a világon,” és hogy “ha elég jó autót tudnának adni neki, akkor a világbajnokságért harcolna.”

Hogy ki fogja átvenni a helyét? Egyelőre nem tudni, de biztosan izgalmas igazolást fogunk látni a Mercedesnél.

Toto Wolff szerint Hamiltonban még meg van a tűz, csak jó autó kell neki

Releváns cikkek