Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Brown: A Mercedes világbajnok lesz 2024-ben? Nem lepődnék meg, ha Hamilton szerezné meg a címet
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Brown: A Mercedes világbajnok lesz 2024-ben? Nem lepődnék meg, ha Hamilton szerezné meg a címet

Nyakunkon az induló szezon, a Haas F1 a múlt héten mutatta be elsőként a 2024-es idényre szánt autóját, a Stake F1, a Williams és az Alpine pedig a következő napokban követi őket.

A topcsapatok még egy hétig nem mutatják be autóikat, mindannyian abban reménykednek, hogy a rajtrács legjobb autója áll majd rendelkezésükre. De vajon meg tudja-e valaki verni Max Verstappent és a Red Bull Racinget? A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown szerint igen.

A mezőny abszolút élmezőnyében 2023-ban nem sok izgalom volt: Max Verstappen szinte az összes nagydíjon verhetetlen volt. A holland mögött azonban gyakran voltak izgalmas pillanatok.

Zak Brown, a McLaren nagyfőnöke a Speedcafe.com podcastjában elmondta, hogy a teljes mezőny gyakran egy másodpercen belül volt egymáshoz képest.

“A csapatok elképesztőek voltak, szóval szerintem a sportág masszívan versenyképes, és szerintem, ha egyszer néhányan elkapják ezt a Maxot, a Forma-1 olyan lesz, amilyet eddig még nem láttunk” – mondta az amerikai.

Brown ugyanakkor tudja, hogy a Red Bull Racing 2023-ban idő előtt leállította az RB19 fejlesztését, hogy az RB20-ra koncentrálhasson.

“Szóval csak meg kell várnunk, hogy meglássuk, mennyi Adrian Newey varázslat jön ki a sütőből, hogy úgy mondjam, hogy hol tartunk.”

Brown szerint azonban az új szezon kezdetén nem szabad kizárni senkit sem, hogy 2024-ben abszolút topcsapat lesz. A vezérigazgató még azt is reálisnak tartja, hogy Hamilton világbajnoki címe a következő szezonban is reális.

“Nem lennék meglepve, ha itt ülnénk [az év végén], és a Mercedes hirtelen újra Lewis nyolcadik bajnoki címénél tartana.”

Az Andretti nem tudta, hogy a FOM találkozót kért a kérelem elutasítása előtt

Releváns cikkek