Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Verstappen Wolff célkeresztjében? Toto Wolff mindig a legjobb felállásra  fog törekedni
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Verstappen Wolff célkeresztjében? Toto Wolff mindig a legjobb felállásra fog törekedni

Lewis Hamilton 2024-es, szezonvégi távozását követően a Mercedes a lehető legjobb pilótapárost szeretné majd összeállítani, ahol Max Verstappen neve is felmerült.

Helmut Marko meg van győződve arról, hogy Toto Wolff kísérletet tesz Max Verstappen elhozására a Red Bull Racingtől, de előre leszögezte, hogy ez reménytelen. Wolff nem tagadja, hogy szeretné magához édesgetni a hollandot, de hangsúlyozza, hogy tiszteletben tartja a meglévő szerződéseket.

Wolff szerint több név is van, akik érdekesek lehetnek a George Russell melletti ülésre. A Mercedes csapatfőnöke hangsúlyozta, hogy még minden lehetőséget ki kell értékelni, és a csapat a következő hónapokban időt szán erre.

Többek között Carlos Sainz, Mick Schumacher, Alex Albon, Esteban Ocon és Fernando Alonso neve is felmerült már Hamilton helyével kapcsolatban.
Sok szerződés 2024 után jár le, így úgy tűnik, a Mercedesnek több mint elég opciója van.

Egyetlen szerződés nem jár le egyelőre, az Max Verstappené. Ennek ellenére Marko szerint a Mercedes érdeklődne a háromszoros világbajnok iránt.

Ebben az esetben Wolffnak van egy problémája, Verstappennek még 2028 végéig van szerződése a Red Bullnál.

“Mindig a legjobb pilótakombinációra fogunk törekedni” – mondta Wolff a német RTL-nek.

Bár ez azt jelenti, hogy nem zárkózik el a tárgyalásoktól, hangsúlyozta. Hiszen Hamilton nagy visszhangot kiváltó váltása rávilágított arra, milyen gyorsan változhat a versenyzői piac.

A Mercedes-főnök azért hozzátett egy kikötést.

“A meglévő szerződéseket tiszteletben tartjuk”.

Hangsúlyozza, hogy a versenyzők mindig a leggyorsabb autóban akarnak ülni, ezért a labda a német versenycsapat térfelén van, hogy versenyképes autót állítson a rajtrácsra, különösen az új szabályok fényében.

Brown: A Mercedes világbajnok lesz 2024-ben? Nem lepődnék meg, ha Hamilton szerezné meg a címet

Releváns cikkek