Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Bottas utalt arra, hogy a Mercedesnél nincsenek még felégetve a hidak, egy esetleges visszatérés kapcsán
Fotó: Alfa Romeo F1 Team Stake
Fotó:
Formula 1

Bottas utalt arra, hogy a Mercedesnél nincsenek még felégetve a hidak, egy esetleges visszatérés kapcsán

Valtteri Bottas szerint nincsenek felégetett hidak a Mercedes Forma-1-es csapatánál egy esetleges Lewis Hamilton utódjaként való visszatérés kapcsán.

Hamilton sokkoló döntése, hogy elhagyja a Mercedest, felpezsdítette a versenyzői piacot 2025 előtt, éppen akkor, amikor az már megtorpanni látszott, mivel a Ferrari és a McLaren hosszú távú szerződésekkel kötötte le Charles Leclercet és Lando Norrist.

A Sauber versenyzője, Bottas 2017 és 2021 között Hamilton csapattársaként versenyzett a Mercedesnél, de a csapat úgy döntött, hogy a finnt a 2022-es szezontól George Russell-lel váltja.

Hamilton küszöbön álló váltása azt jelenti, hogy a Mercedesnek hirtelen szüksége van egy utódra, aki Russell mellett versenyezhet a 2025-ös szezonban, és a lehetőségeit korlátozza Hamilton döntésének időzítése és azok az új szerződések, amelyeket más csapatoknál kívánatos pilótáknak adnak ki.

Bottas az általa szerződéses évnek nevezett évébe lép a Sauberrel, annak 2026-os Audi-átvétele előtt.

A finn elzárkózott attól, hogy kifejezett vágyát fejezze ki, hogy visszatérjen a Mercedeshez, tekintettel arra, hogy lehetősége van hosszú távú jövőjét biztosítani az általa Sauber/Audi projektnek nevezett projekt részeként, de azt mondta, hogy amennyire tudja, nincsenek felégetett hidak egy esetleges visszatéréssel kapcsolatban.

Valtteri Bottas, Stake F1 Team, Sauber C44
Kép a Stake F1 Team autó bemutatójáról – Fotó: Stake F1 Team

“Ez nem hazugság, igazából előző nap Brackleyben voltam” – mondta Bottas, utalva egy Instagram-sztorira, amelyet a múlt héten, Hamilton Ferrari-költözésének bejelentése előtt posztolt, és amely a Forma-1 rajongók körében vírusként terjedt, tekintve, hogy a Mercedes bázisa közelében érintett.

“Nem a Mercedes gyárában, de ott voltam, és más dolgokat csináltam. Nem, még nem beszéltünk telefonon Totóval.”

“Ha visszamennék, akkor igen. Nos, nyilvánvalóan a prioritásom és a legnagyobb elkötelezettségem az Audi projekt, ez a célom. De ha ez nem történne meg, nincs olyan csapat, ahová ne mennék [talán]. Ismerem a prioritásaimat, és megvan a listám.”

Amikor a Sauber 2024-es autójának hétfői bemutatóján, a londoni történelmi Guildhallban a finnt megkérdezték, hogyan reagált a Hamilton/Ferrari hírekre, azt mondta, meglepte a fejlemény, mivel valójában soha nem gondolta, hogy ez megtörténhet.

“De azt hiszem, ez jó neki – ez egy nagy lehetőség, ez egy nagy lépés. Nyilvánvalóan ő maga hozta meg a döntést. [Én] örülök neki, és biztos, hogy ez most 2025-re némi mozgást fog fokozni a piacon. Szóval, jelenleg elég nehéz megjósolni, hogyan fog alakulni.”

“Szerintem ez egy nagyszerű kihívás. Biztos vagyok benne, hogy nagy motiváció számára, hogy a Ferrarit a csúcsra juttassa. Szóval, ez elég király, és mindenképpen némi mozgást hoz a jövőre nézve, ami jó az egész sportágnak és néhány versenyzőnek is, az biztos.”

Brundle: Hamiltonnak a Red Bullhoz kellett volna mennie, ha bajnok akar lenni

Releváns cikkek