Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A vádak véget vethetnek Christian Horner uralmának a Red Bullnál
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A vádak véget vethetnek Christian Horner uralmának a Red Bullnál

A Red Bull Racing tapasztalt csapatfőnökének, Christian Hornernek a karrierje jelenleg bizonytalanságban van, mivel a csapat egyik női tagjával szembeni helytelen viselkedésről szóló vádak miatt.

Az 50 éves brit már évek óta áll a Forma-1-es csapat élén, és sikeres szezonokon keresztül vezette azt. A legutóbbi vádak azonban veszélybe sodorták szakmai jövőjét, a Red Bull osztrák anyavállalata független vizsgálatot kezdeményezett az állítások miatt.

Az F1 Bizottság londoni üléséről kilépve, ahol a 2024-es sprint hétvégi formátumról szóló megbeszélések zárultak le, Horner a Blick újság szerint képtelenségként utasította el a vádakat.

A vita középpontjában az a vád áll, miszerint Horner nem megfelelő fotókat küldött a csapattagnak, és a hírek szerint egy átfogó dosszié állt össze a bizonyítékokból.

A pletykák állítólag egy kitzbuheli síverseny után kezdtek el keringeni, amelyen olyan F1-es személyiségek vettek részt, mint Toto Wolff és Zak Brown.

A holland De Telegraaf című lap hívta fel először a média figyelmét az ügyre, a Red Bull szóvivője pedig megerősítette a folyamatban lévő nyomozást.

“Ezt az eljárást egy külsős, erre szakosodott ügyvéd végzi” – közölte az energiaital-óriás, hangsúlyozva, hogy milyen komolyan kezelik az ügyet.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull Racing egyik kulcsfigurája, akinek Hornerrel való kapcsolatáról azt feltételezik, hogy hatalmi harcról van szó, tartózkodott attól, hogy kommentálja a helyzetet.

Egyesek, köztük az újonnan kinevezett vezérigazgató, Oliver Mintzlaff, úgy vélik, hogy Hornernek önként le kellene mondania, aminek a hírek szerint ellenállt.

A korábbi F1-es pilóta, Christijan Albers is megszólalt a kialakult helyzetben, és arra utalt, hogy a vizsgálat kimenetelétől függetlenül Horner hírneve és karrierje jelentős károkat szenvedhet.

Rámutatott, hogy a Forma-1-es paddockon belül az ilyen vádak milyen kihívást jelentenek, különösen egy olyan vezető csapathoz kötődő személyiség számára, mint a Red Bull.

Albers kiemelte a kényes egyensúlyt a valódi sérelmek kezelése és a vádakkal való visszaélés lehetősége között, amely igazságtalanul ronthatja a hírnevet.

Albers azt is találgatta, hogy Horner, aki a popikon Geri Halliwell férje talán a karrierje megmentésére és a további károk enyhítésére irányuló stratégiaként gyors megoldást keres az ügyre, esetleg az érintett féllel való megegyezés útján.

Brown: A Mercedes világbajnok lesz 2024-ben? Nem lepődnék meg, ha Hamilton szerezné meg a címet

Releváns cikkek