Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Silverstone bejelentette, hogy 2034-ig marad még a Forma-1 versenynaptárában
Fotó: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Silverstone bejelentette, hogy 2034-ig marad még a Forma-1 versenynaptárában

Silverstone bejelentette, hogy újabb 10 évvel meghosszabbította Forma-1-es szerződését.

Az 1950-ben a világbajnokság első futamának otthont adó brit helyszín idén rendezi meg a jelenlegi szerződés utolsó futamát. A hosszabbítás biztosítja, hogy Silverstone legalább 2034-ig szerepeljen a Forma-1-es versenynaptárban.

A megállapodás a legutóbbi a hosszú távú szerződések sorában, amelyeket a Forma-1 a versenypromóterekkel kötött. Tavaly egy 10 éves megállapodást jelentett be egy új madridi utcai futam szervezőjével, amely 2026-ban csatlakozik a versenynaptárhoz.

A versenyt a Brit Autósversenyzők Klubja szervezi. A szervezet elnöke, Peter Digby szerint ez a szerződéses biztonságos, szilárd alapot nyújt a helyszín további fejlesztéséhez, miközben folytatjják a pálya fejlesztését és átalakítását egy egész éves nemzetközi motorsport- és szabadidős célponttá.

A 20 versenyző közül, akik a következő szezonban versenyezni fognak, négyen vagy brit licenccel versenyeznek, vagy Nagy-Britanniában születtek, mint Lewis Hamilton, George Russell, Lando Norris és Alexander Albon.

“A 2024-es Forma-1-es szezon kilenc BRDC teljes jogú és tiszteletbeli taggal indul a rajtrácson, és a fiatal versenyzők folyamatos támogatásának fontosságát különösen Lewis, Lando, George és Alex sikerei bizonyítják” – tette hozzá Digby.

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója hozzátette hogy a pálya igen fontos történelmi jelentősségel bír.

“Silverstone egy ikonikus helyszín az F1 történelmének szívében, és most, hogy közeledik a kilencedik évtizede, hogy a nagydíjnak ad otthont, az esemény továbbra is vonzza a rajongókat a világ minden tájáról a fantasztikus versenyek miatt a pályán és a csodálatos rajongói élmény miatt a pályán kívül.”

“Szeretnék köszönetet mondani [Silverstone vezérigazgatójának] Stuart Pringle-nek és a silverstone-i csapatnak a kemény munkájukért és elkötelezettségükért, amellyel új magasságokba emelték a Brit Nagydíjat, és alig várom, hogy szorosan együtt dolgozhassak velük, amikor a következő tíz évben tovább javítják a létesítményeket és a szurkolói élményt.”

Ilyen volt az F1 Exhibition utazó kiállítása Bécsben

Releváns cikkek