Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Wolff: Nem aggódom, hogy Hamilton elviheti a Mercedes információit a Ferrarinak
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Wolff: Nem aggódom, hogy Hamilton elviheti a Mercedes információit a Ferrarinak

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt mondja, nem aggódik amiatt, hogy Lewis Hamilton értékes információkat vihet a Ferrarihoz, ha jövőre csatlakozik hozzájuk.

Wolff csak akkor értesült Hamilton Ferrarihoz való csatlakozási terveiről, amikor a páros múlt héten szerdán találkozott. A Mercedesnél töltött utolsó közös évük lesz a 12. a kapcsolatukban, és Wolff biztos benne, hogy Hamilton nem visz magával fejlesztési titkokat, amikor Maranellóba megy.

“Ami a további fejlődést illeti, azt hiszem, ez olyasmi, amit meg kell vizsgálnunk” – mondta a médiának, többek között a RaceFansnek a múlt héten.

“A szabályok nagyjából ugyanazok maradnak [jövőre]. És amikor 2025-ről van szó, később a szezonban kiértékeljük, hogy ez mit jelent a technikai információk szempontjából.”

“De ez egyáltalán nem olyasmi, ami zavar engem. Vannak mérnökeink, akik elhagynak minket, és más csapatokhoz mennek, és a felmondási idő néha akár hat hónap is lehet.”

“Nem kételkedem Lewis tisztességében az információk megosztása tekintetében, és ebben a tekintetben csak biztos akarok lenni benne, azt akarjuk elérni, hogy ez egy sikeres szezon legyen mindkét versenyző számára, és egy sikeres szezon a Mercedes számára, és mindannyian mindent megteszünk ennek érdekében.” – mondta.

Azt is hangsúlyozta, hogy a Mercedes továbbra is egyformán kezeli majd Hamiltont és George Russellt az utolsó szezonjukban.

“Amit csapatfőnökként és mindannyian a Mercedesnél mindig is igyekeztünk tenni, az az, hogy átláthatóak és tisztességesek legyünk, és ebben a tekintetben semmi sem fog változni 2024-ben.”

“Tartozunk az elveinknek és a versenyzői szándékunknak, ahogyan haladunk, és ezt tiszteletben fogjuk tartani, és [biztos vagyok] abban, hogy a versenyzők is tiszteletben fogják tartani.”

Ugyanakkor elismerte, hogy az előttünk álló év egy új helyzet lesz, amit Hamilton és a csapat számára is kezelni kell.

“De ez olyasmi, ami, ha az igazán rövidtávra koncentrálsz, és ez a versenycsapat, amelyet a termék működtetésére vetünk be, nincs nagy hatással mindarra, ami a fejlesztési oldalon történik.”

“Engem mindig érdekelnek az új és kihívást jelentő helyzetek, és a 2024-es Mercedes-érdekek és a 2025-ös versenyzői érdekek közötti egyensúlyozás olyasmi, amit az elején nyíltan meg fogunk beszélni, hogy hogyan kezeljük, és biztosan jó eredményre jutunk közöttünk.”

A múlt hónapban a Mercedes megerősítette, hogy Wolff meghosszabbította vezérigazgatói és csapatfőnöki szerződését. Egyharmados részesedése is van a csapatban, és elmondta, hogy nem gondolta volna át a szerződéshosszabbítást, ha korábban tudott volna Hamilton terveiről.

“Nem, ez nem változtatott volna ezen. Úgy gondolom, bármilyen szerepet is kap [egy másik] csapatban, vagy bármilyen címet is adnak neki, én [a Mercedesznél] leszek a jövőben is. Szóval nem volt kérdés, hogy vezetői szerepben folytatom. Hívhatod vezérigazgatónak vagy ügyvezető igazgatónak, elnöknek vagy csapatfőnöknek, a legegyszerűbb volt, hogy maradjunk annál, ami van.”

“Ez nem befolyásolt volna, mert nagyon büszke vagyok arra, hogy a Mercedes Forma-1-es csapatának tagja lehetek, amely a sztár és a versenyzés történetének hatalmas örökségét hordozza, és a jövőben még több történelmet fogunk írni, mint a Mercedes Forma-1-es csapata.”

“És ez az, amit a csapatban és Stuttgartban mindenkivel együtt szeretnék elérni, és ezért, bármennyire is különleges ez az utazás, van még 10 vagy 20 vagy még több évünk, mielőtt elgázolnak minket, hogy további sikereket érjünk el” – zárta Wolff.

Silverstone bejelentette, hogy 2034-ig marad még a Forma-1 versenynaptárában

Releváns cikkek